Министър Гьоков обсъди проблемите на хората с увреждания с неправителствени организации

  • 19 януари 2022 18:42

  • 646
  • 4
Министър Гьоков обсъди проблемите на хората с увреждания с неправителствени организации
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на труда и социалната политика Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора проведе среща с неправителствени организации, които са част от Националния съвет за хората с увреждания. По време на разговора бяха обсъдени възможности за повишаване на ефективността на политиката за тяхното социално приобщаване.

„Ще положим усилия социалните услуги и ресурсът, с който държавата подкрепя хората с увреждания, да се насочва към тези, които се нуждаят в най-голяма степен от тях“, каза министър Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора. Той потвърди ангажимента на правителството за създаване на Държавна агенция за хората с увреждания. 

По-високи данъчни облекчения ще могат да ползват родителите на деца с увреждания

Сред темите на разговора бяха още възможностите за насърчаване на заетостта на хората в неравностойно положение и за намаляване на текучеството на професионалистите в социалните услуги, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и соьиалната политика.

 

Филип Епитропов
646 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Г

2022.01.19 | 23:10

4
Ушат п..... грипал
пенсионер

2022.01.19 | 20:29

3
абсолютен селяндур
пенсионер

2022.01.19 | 20:29

2
абсолютен селяндур

2022.01.19 | 19:28

1
ЧЕРВЕН ЦЪРВУЛ, КАТО СИ ПОЛУЧАТ ХОРАТА СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ГАЗ И ПАРНО. ЩЕ ВИ СЕ ВИДИ ТЯСНА БЪЛГАРИЯ. НЕ ЗНАМ КОЛКО БЕЛИ АВТОБУСА ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ

Добави коментар

Водещи новини