Министър Гьоков се срещна с посланика на Република Корея

  • 24 януари 2022 12:20

  • 327
  • 2
Министър Гьоков се срещна с посланика на Република Корея
© МТСП
Слушай новината Слушай новината

Министърът на труда и социалната политика Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора се срещна с посланика на Република Корея в България Ли Хо-шик. Двамата обсъдиха възможностите за насърчаване на партньорството между двете страни в сферата на труда и социалната политика. В разговора участва и заместник-министър Иван Кръстев.

„През 2020 година се навършиха 30 години от установяване на дипломатическите отношения между Република България и Република Корея. В рамките на този относително кратък период двете държави постигнаха значимо двустранно сътрудничество. Българи и корейци споделят общите ценности на демокрацията, пазарната икономика и защитата на правата на човека“, каза министър Гьоков. 

Социалният министър обсъди с КНСБ ръста на пенсиите и доходите

Основна тема в разговора беше цифровизацията на труда и работните места и предизвикателствата при подготовката и квалификацията на работещите в условията на четвъртата индустриална революция. Министър Гьоков изрази надежда, че в бъдеще икономическото сътрудничество между двете страни и корейските инвестиции в България ще се увеличават.

Обсъдена беше и темата за равенството между половете. „България е на водещо място в ЕС по дял на жените на управленски позиции и в сектора на информационните технологии“, каза министър Гьоков. Заместник-министър Кръстев добави, че политиката за равенство между жените и мъжете винаги е била приоритетна за правителствата на България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ОСМАН БЕГ

2022.01.24 | 12:35

2
В МОЯ СВЯТ, НЯМА ДА СЕ РАЖДАТ КОРЕЙЦИ.
ПОДЛИТЕ МАЙМУНИ

2022.01.24 | 12:31

1
ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В МОЯ СВЯТ, ДА МИ ПИЯТ ВОДАТА, ЯДАТ ХРАНАТА И Е В А Т ЖЕНИТЕ! А КАТО ОТИДОХ У ПОСОЛСТВОТО КАЗАХ,ЧЕ НЕ ИСКАЛИ НИЩО ОБЩО ДА ИМАТ С МЕН. НА КАЙМА ЩЕ ВИ НАПРАВЯ!

Добави коментар

Водещи новини