Министър Гьоков: 670 000 българи ще подобрят дигиталните си умения по програми на МТСП

  • 17 декември 2021 11:58

  • 1946
  • 1
Министър Гьоков: 670 000 българи ще подобрят дигиталните си умения по програми на МТСП
© МТСП

Около 670 000 българи ще преминат обучения за подобряване на дигиталните си умения по програми на Министерството на труда и социалната политика. Предвиждаме в следващите няколко години масирани обучения на цялото активно население в страната.

Това каза министърът на труда и социалната политика Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора по време на закриването на кампанията на Оперативна програма за развитие на човешките ресурси (ОПРЧР) "Влез в мрежата", което се проведе на 16 декември в НДК, съобщиха от пресцентъра на МТСП. Обучението на 500 000 българи, които нямат никакви или почти никакви дигитални умения, ще се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост. Други 170 000 човека ще подобрят своите дигитални умения по ОПРЧР. „Ще бъде изградена платформа за онлайн обучения, така че всеки българин да може да получава нови знания“, отбеляза министър Гьоков. 

Министър Гьоков зове за повече усилия за намаляване на продължително безработните

Кампанията „Влез в мрежата“ е част от Конференцията за бъдещето на Европа и цели да провокира дебат по темата за дигиталната трансформация. Инициативата се проведе в Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора, Бургас, Сандански и София. По време на събитията бяха попълнени над 2100 анкети с мненията и препоръките на хората за бъдещето в дигиталната ера. Резултатите от тях ще бъдат обобщени и изпратени до Европейската комисия, за да бъдат включени в дебата за бъдещето на Европа в частта за дигиталната трансформация по време на Френското председателство през 2022 г. 

Инициативата подкрепиха водещите на всички събития на кампанията Катерина Евро и Александър Кадиев, сноубордистката Александра Жекова, диригентът Максим Ешкенази, журналистът Георги Тошев, продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, шеф Иван Манчев и поетесата Мария Донева. Участие взеха и деца от 51 Средно училище „Елисавета Багряна“. 

Филип Епитропов
1946 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.17 | 19:53

1
УЗАКОНЯВАНЕ НА КОРУПЦИЯТА - МИНИСТЕРСТВОТО НАЕМА ФИРМИ НА СВОИ ХОРА ЗА ДА УСВОЯВА ПАРИ ОТ ЕС

Добави коментар

Водещи новини