МВнР оказва пълно съдействие на Северна Македония във връзка с катастрофата

  • 23 ноември 2021 13:09

  • 843
  • 0
МВнР оказва пълно съдействие на Северна Македония във връзка с катастрофата
© МВнР

Министерството на външните работи на Република България  оказва в рамките на компетенциите си цялото необходимо съдействие на Република Северна Македония във връзка с катастрофата на автомагистрала „Струма“. 

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 144

В това увери министърът на външните работи Светлан Стоев премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, външния министър Буяр Османи и здравния министър Венко Филипче. Българският външен министър посрещна по-рано днес правителствената делегация от Република Северна Македония в болница „Пирогов“, където заедно посетиха пострадалите при тежкия пътен инцидент. Директорът на болницата проф. Иван Поромански информира за състоянието на пациентите и полаганите за тях грижи. МВнР, както и посолството ни в Скопие са в постоянен контакт с Министерството на външните работи на Република Северна Македония и дипломатическото й представителство в София. 

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

Поискали сме от компетентните български институции да бъде осигурено приоритетно и безпрепятствено влизане в България на близките и роднините на загиналите и пострадалите, както и на представители на медиите на Република Северна Македония с оглед хуманитарния аспект на случая. В рамките на компетенциите си МВнР оказва съдействие и на екип от съдебни медици, както и на служители от МВР на Република Северна Македония, които ще пристигнат в страната ни във връзка с катастрофата. 

Министерството на външните работи на Република България още веднъж изказва своите най-искрени съболезнования към Република Северна Македония във връзка с трагедията, съобщавата от пресцентъра на МВнР.

Филип Епитропов
843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини