В РСМ: Управителят на фирмата-собственик на катастрофиралия на АМ Струма автобус е фалшифицирал лиценз за международен обществен превоз

  • 05 септември 2022 18:55

  • 592
  • 0
В РСМ: Управителят на фирмата-собственик на катастрофиралия на АМ Струма автобус е фалшифицирал лиценз за международен обществен превоз
© Булфото (архив)

Прокуратурата в Скопие внесе обвинителен акт срещу Беким Хаджиу и фирмата "Беса транс" за фалшифициране на документи, по-точно фалшифициране на разрешително за международен обществен превоз, това съобщиха медии от Република Северна Македония (РСМ), цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 150

Прокуратурата заяви, че чрез фалшив документ и с помощта на наетите от компанията шофьори Хаджиу е манипулирал лиценза и е извършвал незаконно международни транспортни услуги.

"Обвиняемият, като ръководител на фирмата, използвайки един и същи начин на действие, едни и същи възможности и при сходни обстоятелства, чрез шофьорите, управлявали автобусите на фирмата, е използвал подправените документи като истински.

Министерството на транспорта и съобщенията не е издавало такъв документ – Потвърждение на лиценз за обществен превоз в международен трафик - за автобуса, а управителят (собственикът) на фирмата изготвял фалшив документ, който давал на шофьорите и след това те преминавали държавната граница с фалшивия документ. От 10.01.2021 г. до 21.11.2021 г. автобусът е преминал над 20 пъти през няколко гранични пункта по един и същи начин", казаха от прокуратурата.

Прокуратурата е осигурила достатъчно доказателства и за възможни злоупотреби от страна на митничарите, допуснали автобуса да пътува с фалшив документ.

Доказателствата, получени от предходна процедура, свързани с действията на митническите служби на граничните пунктове, които са длъжни да проверяват потвържденията за разрешителни за превоз, ще бъдат предадени на ресорния прокурор, подчертават от прокуратурата.

Приключи събирането на доказателства за катастрофата на магистрала "Струма"

В тежката катастрофа с автобуса на фирмата "Беса транс" на магистрала "Струма" на 23 ноември миналата година загинаха 45 пътници, граждани на РСМ, и седем бяха ранени.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини