"Автомагистрали-Черно море": Оставаме в стачна готовност, ако не получим споразумение

  • 20 октомври 2021 08:23

  • 416
  • 3
"Автомагистрали-Черно море": Оставаме в стачна готовност, ако не получим споразумение
© Булфото (архив)

По темата какво разплаща и какво дължи държавата на "Автомагистрали" - Черно море вчера министър Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 заяви: "Ние обещахме във връзка с някои административни неуредици, във връзка с някои проблеми, които те имат с договора, наддоговорени суми и прочие, загубихме повече време отколкото предполагахме, но от вчера тези пари вървят към "Автомагистрали - Черно море", надявам се днес те да си ги получат".

Своето мнение по темата пред БНТднес изрази Петя Стоянова от "Автомагистрали" - Черно море, като обяви, че днес протести няма да има, но протестната и стачна готовност остава.

София осъмна с тежкотоварни машини, Комитова опитва да тушира напрежението

Тя обясни, че днешният протест е бил по повод обещанието до 8 октомври "Автомагистрали" - Черно море да получат 9 млн. и 200 000, което е 1/4 от дължимата сума. "Това не се случи. Нямахме и никаква форма на комуникация." Тя подчерта, че по техния договор няма наддоговорени суми и в този смисъл изказването на Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 не отговаря на истината.

Стоянова допълни, че техният договор е за 65 млн. и те не са надхвърлили тази сума. До момента по сметките са преведени 9 млн. и 200 000. Тя допълни, че от февруари до вчерашна дата е имало и частични, междинни плащания. Остава да бъдат преведени 28 млн.

Петя Стоянова подчерта, че в договора ясно са указани гаранционните срокове и е съобразена с нормативните изисквания за този вид обекти, като по този начин опроверга изказването на Комитова, според която гаранции няма.

Тя каза още, че остават в протестна готовност, защото не е ясно по какъв начин ще си получат парите или споразумение за изплащането им. 

Радина Лазарова
416 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.10.20 | 11:00

3
Новините ги измисля полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

2021.10.20 | 10:11

1
Някой да има дежа вю със протестите срещу минималното увеличение на цените на тока и горивата при правителството на ГЕРБ и какво стана после? ГЕРБ загуби изборите. Сега хората мрат като мухи заради некадърноста на това изчадие Каруцаров и началника му Радев,цените се увеличиха в пъти - тока с 1000 %, бензина двойно, парното като дойдат сметките народа ще завие на умряло, цените на хранителните стоки вече са непосилни, дърва за огрев през зимата няма да има или ще бъдат на безумни цени. Да познаем ли от три пъти какво ще се му се случи на изборите на Диктатора и на престъпното му служебно правителство? Идва отново ГЕРБ на власт за да ни извади, както винаги от лайната в които ни набута Радев. Защо обаче си го причинихме - щото обичаме да ни е гадно май.

2021.10.20 | 10:11

2
Ами помним ама тогава Бойко си подаде честно и почтенно оставката което говори, че има чувство за дълг, чест и достойнство за разлика от развилнелият се диктатор който се е вкопчил със зъби и нокти в празидентството си. Обаче всички знаем как завърши историята. Сега се повтаря - Радев и престъпното му правителство си отиват за да дойде Бойко за да ни извади от кризата.

Добави коментар

Водещи новини