50% от парите на „Автомагистрали-Черно море“ ще бъдат изплатени веднага

  • 30 март 2022 15:19

  • 507
  • 2
© Кадър: бТВ

50% от парите на „Автомагистрали-Черно море“ АД ще бъдат изплатени веднага. Върви комисия, която прави ревизия на всички ТРП договори. Когато излязат с междинен доклад и ако „Автомагистрали-Черно море“ е вътре в този доклад, ще се изплатят и останалите 50% Това заяви регионалният министър Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова.

„Забавянето беше по чисто юридически причини. Днес в Народното събрание, с подписи на народни представители, е постъпил Проект на решение на Народното събрание, с което се дава възможност на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да разплати частично по договорите за текущ ремонт и поддръжка за изтеклата година, суми, които се претендират от страна на изпълнителите, в частност това е фирмата „Автомагистрали-Черно море“ АД“, уточни той.

Протест на "Автомагистрали - Черно море" днес

„Дава се възможност на АПИ да завърши вече започнатите дейности по ремонт на много пътища и обекти в страната, които са в недовършено състояние и не могат да останат в този вид за летния сезон. На трето място, се дава възможност на АПИ да продължи да може да възлага по тези договори за текущ ремонт и поддръжка до избора на нов изпълнител по новите процедури по Закона за обществените поръчки, които агенцията предстои да обяви. Ако решението мине във вида, в който е предложено, ще се разплати веднага 50% от сумата“, каза още министърът.

"Днес разписахме решението, което скоро ще видите входирано в Народното събрание. Трябва да се изчистят различни казуси. Много от коректните фирми стават жертва на обстоятелства. Искаме да сменим практика, в която с еднолични решения на Министерски съвет пари се изплащаха на послушни и удобни фирми. Затова ще мине през парламента. Народното събрание дава мандат на Министерски съвет в различни хипотези да взима решения, в други случаи – да ги взима АПИ", заяви от своя страна Настимир Ананиев. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
507 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2022.03.30 | 15:55

2
Защо сега бе изроди комунистически а не преди ?
Гост

2022.03.30 | 15:54

1
Защо сега бе изроди комунистически а не преди ?

Добави коментар

Водещи новини