Водещите новини! Късният Радев прилича на ранния Борисов и още...

  • 03 октомври 2021 19:46

  • 2360
  • 28
Водещите новини! Късният Радев прилича на ранния Борисов и още...
© Колаж: Novini.bg/Bulphoto.com

*** Водещите новини на 3 октомври ***

Продължава кризата със заседналия кораб край Камен бряг

Европейската агенция за морска безопасност провери за замърсяване около „Вера Су”

В радиус от 1 миля около заседналия товарен кораб „Вера Су”не е открито замърсяване на водата. Това стана ясно след подробно обследване на района с дрон, изпратен от Европейската агенция за морска безопасност (EMSA), съобщават от министерството на транспорта.

Като част от мерките за намаляване на вредното въздействие върху околната среда, българската страна поиска съдействие от EMSA осигуряване на технически средства, с които разполага.

Европейската агенция за морска безопасност провери за замърсяване около „Вера Су”

********

Какви заявки дадоха основните опоненти в президентския вот?

Вече са ясни основните опоненти на президентските избори. Първи участието си във вота заяви настоящият държавен глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. За подкрепата на избирателите ще се бори и журналистът Цвета Кирилова, която определи като свое най-силно качество способността си да консолидира хората и да ги мотивира около стойностни каузи. В деня на Независимостта на България партия „Възраждане” издигна кандидатурата на председателя си Костадин Костадинов за президентския пост. Певицата Луна също заяви намерението си да седне в креслото в президентския кабинет.

Междувременно президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на каза, че вижда като свой логичен опонент бившия премиер – Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обаче имаха други планове. Те подкрепиха кандидатурата на ректора на Софийския университет – Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни.

Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет беше издигнат от инициативата „Правосъдие за всеки”. От "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от обчвиха, че ще го подкрепят.

В битката за „Дондуков 2” един срещу друг ще се изправят и някогашните партньори – Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Проф. Герджиков: Очаквам подкрепа от всички българи

Официално днес бяха издигнати от Инициативен комитет професор дфн Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева за президент и вицепрезидент на страната. Учредителното събрание на Инициативния комитет по номинацията им се състоя в НДК.

„Наистина обединени“ е мотото на кампанията на проф. дфн Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева.

В инициативния комитет влизат 67 души - представители на всички сфери на обществения живот в страната, интелектуалци, артисти и преподаватели. Сред тях са ректори на осем висши училища, кметовете на Велико Търново, Бургас и София, бившият министър на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Проф. Герджиков: Очаквам подкрепа от всички българи

Христо Иванов: Съвсем естествено е подкрепата на ДБ да бъде дадена за Лозан Панов

Волен Сидеров е уверен, че ще бъде на балотаж на президентските избори

*******

Протестиращи блокираха Районната прокуратура в Стара Загора с искане за спешни мерки срещу опасните шофьори в града.

Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора. Местни жители излязоха на нов протест срещу войната и жертвите на пътя. Причината е поредната тежка катастрофа, при която пострадаха три момичета, едното от които е с ампутиран крак.

Недоволните искат да разберат защо шофьорът, обвинен за пътния инцидент, е бил задържан толкова късно.

„До момента никой не се е свързал с нас. Искаме да знаем кой е извършителят”, каза майката на най-тежко пострадалото момиче.

Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора

Образувано е досъдебно производство срещу извършителя на тежката катастрофа в Стара Загора

Извършителят на тежката катастрофа в Стара Загора, при която пострадаха три момичета, е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство. Това заяви на брифинг старши комисар Николай Колев, директор на ОДМВР – Стара Загора.

В петък кола помете три момичета. Една от пострадалите е с ампутиран крак и опасност за живота, другата е със счупени вратни прешлени, а третата с наранявания по главата.

Образувано е досъдебно производство срещу извършителя на тежката катастрофа в Стара Загора

******

Самолет се разби в сграда в Милано, има загинали

Осем души загинаха, сред които и дете, след като частен самолет, регистриран в Румъния, се разби в празна сграда край Милано.

Машината е излетяла от летище „Линате” за остров Сардиния. Само няколко минути по-късно е започнала да губи рязко височина, а от данните на полета става ясно, че пилотът се е опитал да се върне на летището.

Самолет се разби в сграда в Милано, има загинали

********

Криза на Острова

Борис Джонсън: Неконтролируемата имиграция не е решение на проблемите с недостига на работници

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, заяви в шоуто на Андрю Мар по Би Би Си преди откриването на годишния конгрес на управляващата Консервативна партия, че неконтролируемата имиграция не е решение на проблемите с недостига на работници и нарушаването на снабдителната верига.

На фона на продължаващите проблеми със снабдяването с гориво на бензиностанциите, особено в Лондон и Югоизточна Англия, Борис Джонсън заяви, че напълно разбира разочарованието на хората, че не могат да заредят колите си и че се прави всичко възможно да се намерят шофьори, където е необходимо. "Начинът да се върви напред за нашата страна е не просто да се дръпне лоста с надпис „Безконтролна имиграция“ и да се позволи на огромен брой хора да работят. Контролираната имиграция за решаване на проблема обаче е напълно разумно решение".

Борис Джонсън: Неконтролируемата имиграция не е решение на проблемите с недостига на работници

*******

Черният лешояд отново успешно гнезди в България

Черният лешояд отново успешно гнезди в България, съобщават от организацията "Зелени Балкани".

Първият успешно отгледан в природата в България черен лешояд, който се излюпи на 10 май тази година, вчера е напуснал гнездото си. Това е моментът, в който размножителният сезон за родителите му се води за успешно приключил и отбелязва историческото събитие за връщането на вида в българската фауна.

Черният лешояд отново успешно гнезди в България

*******

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2360 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
Гербеерасть

2021.10.04 | 12:42

28
Кво ми сравнявате тиквита с интелигентни хора. Двииба у еничарите
БабаЯро

2021.10.03 | 23:47

20
Един комунистически клан срещо друг клан. Ние си оставаме комунистическа държавица.
Izbori@ do dupka.com

2021.10.04 | 07:42

27
I naroda pak glasuva...
Тото

2021.10.04 | 06:25

26
Дем

2021.10.04 | 06:14

25
БОКО ,ЧИФУТ СМЕШЕН СЕГА ТИ СИ КЪСНИЯТ ТОДОР ЖИВКОВ!!!

2021.10.04 | 06:13

24
БОКО,ПРОСТАК СЕЛСКИ,ДА ГО ДУХАШ.СВИНЬО!!!
Kris

2021.10.04 | 04:04

23
Радев,ти си говно
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.10.03 | 22:35

12
Доказаният от Върховния съд лъжец, от снимките и видеото крадец Бойко Методиев Борисов се оказа и страхливец. Всъщност той никога не е бил мъж.

2021.10.04 | 01:05

22
САМО ДЕТО МЛАДИЯТ Е ДОСТА ПО-КРАСИВ И С БЛАГ ПОГЛЕД

2021.10.04 | 00:45

21
Ти не си нито мъж,нито жена,хермафродит си.

2021.10.03 | 23:31

15
Шибай майка си недоносче

2021.10.03 | 23:42

19
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата

2021.10.03 | 23:42

18
Стветски К0он Дон Мунчо не престана да доказва, че под фуражката, расте само мухъл.Този селски, е самото въплащение на всичко гнусно сред племето ни. Точно затова от Москва го направиха резидент. В негово лице съветските пор0ве виждат своя идол идеал на задунайски поданик- безличен страхливец, за това само за страх говори.

2021.10.03 | 23:41

17
Бойко Борис-в няма алтернатива и е водещ политик по рейтинг. ГЕРБ вече води с над 5% пред останалите боричкащи се за второто и третото място политически субекти.Това е тъжният резултат от „юмручният план“ на президента Румен Радев. Обитателят на Дондуков 2 ни призова от Шипка да бъдем смели. Бъдете смели, ни подканваше и Черепа. Това е съвпадение, разбира се. Ако наистина искаме да сме смели, предлагам да пратим революционерите в почивка след предстоящите предсрочни избори. Там, извън парламента, да се уточняват кой е по-велик. И кой какво осребри от революцията. Време е да се върнем към нормалността в политиката. Мутри и чалгари - ВЪН

2021.10.03 | 23:36

16
Нищо общо. Борисов Колос, а Мунчо Радев е една хлеб-рка

Добави коментар

Водещи новини