Проф. Герджиков: Очаквам подкрепа от всички българи

  • 03 октомври 2021 12:50

  • 5540
  • 450
Проф. Герджиков: Очаквам подкрепа от всички българи
© Булфото

Официално днес бяха издигнати от Инициативен комитет професор дфн Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева за президент и вицепрезидент на страната. Учредителното събрание на Инициативния комитет по номинацията им се състоя в НДК.

„Наистина обединени“ е мотото на кампанията на проф. дфн Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева.

В инициативния комитет влизат 67 души - представители на всички сфери на обществения живот в страната, интелектуалци, артисти и преподаватели. Сред тях са ректори на осем висши училища, кметовете на Велико Търново, Бургас и София, бившият министър на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Проф. Николай Овчаров: Проф. Герджиков е достоен човек, призовавам десните да го подкрепят

„Той ще се стреми да обединява, а не да разединява. Вероятно г-н Радев е талантлив генерал, но неговата политика от последните 5 години прилича на трактата „Изкуството на войната“. В последната година и половина чувствам, че живеем във война. Аз искам да живея в мир, в нормални човешки взаимоотношения. Искам да се гради, а не да се руши. Ето защо с ясна мисъл и чисто сърце заставам зад кандидатурата на проф. дфн Анастас Герджиков“. Това заяви проф. Николай Овчаров на церемония по официалното издигане на проф. дфн Анастас Герджиков за кандидат за президент на Република България.

Той цитира Аристотел като илюстрация на политиката, която проф. Герджиков ще следва: човешката общност е по-важна от отделните части, а общуването в политическата общност е ценност.

Проф. Овчаров прикани всички, които не са успели да влязат в комитета, да се включат, защото все още има такава възможност.

Биков: Никой не може да каже лоша дума за проф. Герджиков, предизвикателство е да имаме интелектуалец за президент

От името на Стефан Цанев бяха произнесени думите: „Всички ние трябва да бъдем щастливи, че имаме борец от такъв мащаб. С неговия борбен дух победата е предизвестена“.

Проф. Анелия Личева представи кандидата за вицепрезидент подполк. Невяна Митева: „Това е жена, която е стигнала до военното звание полковник. Тя минава и през школата на професионалния спорт. Той култивира дух и воля. Най-вече учи на екипност“.

Тя беше категорична, че Невяна Митева е човек на каузите. Полк. Митева е първата българска избирана в комитет на НАТО за равенство на половете: „В тези свои позиции на нея и се е налагало да защитава непопулярни каузи и да застава на страната на антипопулизма“.

„Аз не съм била ангажирана политически  сега не се ангажирам. Сега се ангажирам в това да отвоюваме страната. Наистина ни трябва човек обединител, който да ни помогне. Да управляваш най-многобройната и разнообразна организация в идеологическо отношение и да успееш да я водиш напред, показва сериозна диалогичност. Герджиков умее да разговаря с младите и да ги вдъхновява за каузи. С тези качества той може да поведе една нация, която е разделена от юмрука на Румен Радев“, категорична беше проф. Личева.

„За мен е чест, гордост и отговорност да застана пред вас. Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки трябва да плати цената за това, което е получил от родината си. Аз не съм политик, няма и да се превърна в такъв. Аз съм българин, който е готов да плати цената на обединението. Моята цел е да помогна за обединението на всички българи и обединението на нацията. Не съм партиен кандидат и не съм партиен член. Очаквам подкрепата на всички български граждани“. Така започна словото си проф. дфн Анастас Герджиков.

Той подчерта, че обединението не означава обединение на партии: „Обединението означава да се разбираме по теми в българското общество“. Като пример проф. Герджиков даде реформата в образованието.

Професорът припомни, че през 2005 година е внесъл предложение за декларация, която да постави образованието като национален приоритет.

„Нужни са ни нова обществена кауза и нов национален идеал. Аз разчитам на вас и на експертите в различни области, които да ни посъветват по различни теми“, категоричен беше той.

Той също изказа високото си мнение за полк. Невяна Митева: „Предпочетохме човек, който е активен и има каузи. Ние няма да водим компроматна война. Кампанията ни ще бъде позитивна. Искам да благодаря на всички ме подкрепиха. Тук има толкова хора на изкуството, че се чувствам изумен. Не знам как да ви благодаря! Благодаря на всички!“

Последвайте канала на

Теодора Александрова
5540 450

Свързани новини

Коментари 450

Добави коментар

2021.10.04 | 00:16

450
Интелект, ерудиция и уважение в морето от фуражки, зелени чорапи, лъжи, злоба и простотия. На добър час, проф. Герджиков!

2021.10.04 | 00:16

449
Браво. Пълна подкрепа. Народа иска единство на нацията, както е записано в конституцията и обединение, на всички Българи, без оглед на това, кой от каква партия е, това каза Проф. Герджиков .
Не е

2021.10.03 | 23:20

448
моят избор
ТКЗС

2021.10.03 | 20:54

447
Герджиков е много сладникав, няма го мъжкарското в него. Прекалено мазен и шлифован, първеню, сноб, охлюв. По скоро прилича на гей.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.10.03 | 17:51

446
П.П. Г-н Герджиков, на откриването на учебната година в СУ казвате, че от месеци водите разговори с "приятели от дясно и от дясноцентристкото пространство". Означава ли, че сте говорили с "Демократична България", "Има такъв народ" и "Продължаваме Промяната"? Ако не сте, значи послъгвате още на старта. Казвате също, че "в последните седмици разбрах, че и ГЕРБ са готови да ме подкрепят". Как разбрахте това? Някое птиченце ли ви каза, Б.Б. ли се нарича пилето или сам се досетихте? Повечко станаха въпросите, но са важни, защото заявявате: "Имам качества да обединя народа". Прекалено смело, за да Ви повярваме с блеснали очи, съгласете се... Какво ви става бе хора, не можете ли да се държите естествено?
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.10.03 | 17:48

445
18. Какво мислите за корупцията?
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.10.03 | 17:47

444
17. При управлението на ГЕРБ и Борисов 1,6 милиона българи са докарани под прага на бедността. На тях ли ще сте президент или на Борисов и партията му, какъвто и инициативен комитет формално да застава зад Вас?
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.10.03 | 17:46

443
16. В каква задкулисна игра участвате? Срещу какво?
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.10.03 | 17:46

442
15. От ГЕРБ твърдят, че имат още три варианта за кандидат-президент и ще решават още няколко дни кой да е окончателния. Защо побързахте да се експонирате?
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.10.03 | 17:46

441
14. Какво Ви е отношението към известни и доказани медици, които се съгласиха да станат депутати от ГЕРБ и предпочетоха партийните "ценности“ пред лечението на хора и науката?

Добави коментар

Водещи новини