Водещите новини! Слави Трифонов предлага нов кабинет, Борисов се яви на разпит, стотици го подкрепиха

  • 15 юли 2021 19:08

  • 6193
  • 21
Водещите новини! Слави Трифонов предлага нов кабинет,  Борисов се яви на разпит, стотици го подкрепиха
© bulphoto (архив)

*** Водещите новини на 15 юли ***

В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети, написа на личната си страница във Фейсбук председателят на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионенСлави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в.

Ето какво още сподели той: 

"За министър-председател предложих икономиста Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, твърдение, което няма нищо общо с истината.

Слави Трифонов: За мен най-важно е да се "изчегърта" моделът ГЕРБ! Оттеглям кандидатурата на Николай Василев

********

Политическите реакции не закъсняха.

Правителството на Николай Василев подаде оставка преди да бъде избрано. Този лаконичен коментар направи Тома Биков от ГЕРБ след новината, че Слави Трифонов оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер. Мотивът - срещу финансиста се е изляла голяма помия.

"Колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано. Това е първото правителство в историята, което подаде оставка преди да е избрано", коментираха и от партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

Тома Биков: Правителството на Николай Василев подаде оставка преди да бъде избрано

Безспорно разумно е решението на Слави Т. Трифонов да оттегли блъф-офертата си за кабинет. Също разумно звучи организацията на пресконференция, вместо безкрайно общуване през социалните мрежи. Така Радан Кънев коментира новината за оттеглянето на кандидатурата на Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон

Кънев: Безспорно разумно е решението на Слави Трифонов да оттегли блъф-офертата си за кабинет

"Поведението на лидера на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Слави Трифонов все повече напомня на това на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Ако искаш да си сериозен политик обаче, не постъпваш по този начин." Така Николай Хаджигенов от коалицията "Изправи се! Мутри, вън" коментира решението на Трифонов да оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер и да предложи нов състав на евентуално бъдещо правителство.

Хаджигенов за оттеглянето на Николай Василев: Поведението на Слави Трифонов все повече напомня на това на Бойко Борисов

*******

По-рано днес лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се яви на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“.

За привикването му съобщи самият той на брифинг в партийната централа преди два дни. Борисов обясни, че трябва да се яви за снемане на сведения, но добави, че не знае конкретната причина.

Пред сградата на ГДНП стотици се събрайа в подкрепа на бившия премиер.

Бойко Борисов с първи думи след разпита, давал сведения по три сигнала

********

Централната избирателна комисия на 14 юли 2021 г. взе решение № 471-НС относно обявяване на резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в 46-тото Народно събрание - https://www.cik.bg/bg/decisions/471/2021-07-14

На основание чл. 299, ал. 1 от Изборния кодекс, когато кандидат е избран в два многомандатни изборни района, той е длъжен в еднодневен срок от узнаването писмено да заяви в ЦИК в коя листа желае да остане избран.

На основание чл. 300, ал. 2 от Изборния кодекс ЦИК обявява имената на избраните народни представители не по-късно от 7 дни след изборния ден - 18.07.2021 г.

ЦИК: Ето кои партии по колко депутати вкарват от различните области

********

Десетки медици от „Пирогов” блокираха за 15 мин. булеварда пред болницата. Те не са съгласни с отстраняването на проф. Асен Балтов от директорския пост в лечебното заведение. 

Лекарите спряха за кратко движението по бул. „Цар Борис III” в посока центъра.

Служителите на спешната болница споделиха, че са изключително обидени от това, което се случва в „Пирогов”.

Протест: Медици от "Пирогов" блокираха булеварда пред болницата

Служебният здравен министър обясни и мотивите за уволението на проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари.

НЗОК не е подчинена структура на МЗ. Аз не съм разпореждал проверка. Докладът посочва 400 пациента, които не са Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Думите му са по повод уволнението на директора на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари

„Като принципал аз мога да направя две неща – да кажа всичко е наред и продължавайте или да предприема мерки. Аз предприех мерки. Убеден съм, че 99% от персонала в „Пирогов“ нямат представа какво се е случвало. Аз лично бяха лекуван в „Пирогов“ от COVID-19 и благодаря на лекарите, които се грижеха за мен“, обясни той.

„Освен че са взети неправомерно пари, всеки един от тези хора може да си извади пожизнен ТЕЛК с трайна неработоспособност с диагноза „Чернодробна цироза“. Аз също съм един от тези пациенти, регистрирани по този начин. Освен че не съм лежал на тези дати, не съм бил лекуван с такива терапии“, разкри д-р Кацаров.

Министър Кацаров след уволнението на проф. Балтов: Дори аз съм вписан като фиктивен пациент с чернодробна цироза

*******

Илияна Тирилова е първото „бебе в епруветка” в България. Тя е родена през 1988 г., а успехът на първата инвитро процедура у нас се дължи на денонощния научен труд на проф. Илия Ватев и екипа му.

„Беше планирано, разбрахме ноември. Изчакахме няколко месеца, за да видим дали всичко е наред и след това споделихме с нашите близки и приятели“, споделя младата жена.

От години Илияна живее в Съединените щати, където среща и настоящия си съпруг.

Първото инвитро бебе в България стана майка

********

Мая Йорданова
6193 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Рени

2021.07.15 | 19:42

1
Глупости. Пълна лъжа. Стотици се събрали пред полицията. Бяха не повече от 30 - 40 човека.
6

2021.07.15 | 19:43

2
Иляди бее не стотици. яка подкрепа беа дошле що беновска носеше ябълко да плюскат.
Хахаха платена медиа на Борисов

2021.07.15 | 21:06

3
Ей ,новини айде по-сериозно знам ,че сте роби на Борисов ,ама какви стотици ... Имаше 40. Човека ... За такива лъжи в Китай разстрелват .

2021.07.15 | 22:18

15
Платени и организирани .Те не разбраха, че не могат да ни манипулират.
Советский Гражданин

2021.07.15 | 21:49

13
трябва в най - скоро време да се избие около две трети от населението - само така ще се очисти територията от отровната плесен
лъжеш, путьо

2021.07.15 | 21:19

6
Това да не са ти наркоманите- пияници, които по 10-15 човека осираха и опикаваха Орлов мост.
до горният лай.нар

2021.07.15 | 21:18

5
Повече от 250 човека имаше, муньо!
баба гицка

2021.07.15 | 21:08

4
тъпия народ дето избра кретена слави - пак в кереча - кукла на конци, каквото му кажат и той се надупва
ФАШИЗЪМ!

2021.07.15 | 21:20

7
Пияницата- мултимилионер с 12-те кенефа превръща Родината в диктатура.
затвор

2021.07.15 | 21:26

11
Ами човека яде хора, а канибалите са за затваряне.
Мунчо

2021.07.15 | 21:25

10
и този "юрист" Рошков скоро ще превърнат България в по голямо бунище от рускенефа.

2021.07.15 | 21:22

9
Видяхте ли какви обвинения преди 13 години са измислили?! Срам за България!

2021.07.15 | 21:21

8
Бат Бойко е крадлив гад , но е по - симпатичен от шибания наркоман чалгаря Трифонов !
Ваксинатора

2021.07.15 | 22:58

18
Долен урод
баба гицка

2021.07.15 | 21:46

12
тъпия народ дето избра кретена слави - пак в кереча - кукла на конци, каквото му кажат и той се надупва

2021.07.15 | 22:16

14
Летец изтребителят генерал Радев получи лично поздравление от ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ ! Това означава че Радев за радост на народа ще ни бъде президент поне 5 години още ! Ако станем президентска република , срокът ще се увеличи ! Смърт за мутрафоните !

2021.07.15 | 22:20

16
Пак не честно спечелили Гробаджии .Наплашиха хората по различните институции, че ще си загубят работата ако не е гроб на власт.

2021.07.15 | 22:38

17
Трети избори ! Резултати - Радев президент , Янев вице , Петков премиер , Радулов МВР , Кацаров МНЗ , Минеков културата ,Рашков Главен прукорор ... !!!

Добави коментар

Водещи новини