Водещите новини! Смениха шефовете на "Автомагистрали" и ГДНП, протест с палатков лагер иска оставката на Гешев

  • 08 юни 2021 20:30

  • 2372
  • 35
Водещите новини! Смениха шефовете на "Автомагистрали" и ГДНП, протест с палатков лагер иска оставката на Гешев
© Novini.bg

Водещите новини от деня - 8 юни.

Какво се разбраха премиерът и шефът на "Сиела Норма" за предстоящите парламентарни избори?

Представихме пред експерти в Министерския съвет много подробен разчет за всяко от перата на една бъдеща поръчка за машинно гласуване, за парламентарни избори, за частични местни избори, за избори в чужбина. Обяснихме кое налага всеки от тези разходи. Това заяви шефът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров след срещата си с премиера Стефан Янев във връзка с казуса с доставката на машини за предстоящите парламентарни избори.

"Обяснихме и представихме какви са и цените на нашите чуждестранни партньори и най-вече наистина допълнителния доста голям разход за транспорт, който за съжаление се налага да бъде авиационен от Тайпе до Люксембург и от Люксембург до София, което значително оскъпява един традиционен морски превоз с контейнери", каза Тодоров .

Той допълни, че оттук нататък експертите на Министерския съвет ще дадат предложение вероятно на ЦИК за евентуални промени или не, но "Сиела Норма" все още нямат отговор. По думите му тяхната работа е свършена, защото са дали много разумно обяснение за всеки отделен разход във вид, в който обикновено компаниите не правят и не представят - по хора, по камиони, по ванове, по ролки, дори хартия за машините, флаш-памети, смарт-карти в най-възможно големия детайл в количества, единични цени и общи суми.

Какво се разбраха премиерът и шефът на "Сиела Норма" за предстоящите парламентарни избори?

Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския с първи коментар за нахлуването на ДАНС в ГДБОП и "Национална полиция"

"Не ми е известно да има някакви действия от ДАНС в "Националната полиция". Директорът на ГДБОП не сподели с мен, че служители на ДАНС са в тази дирекция". Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков в интервю за "Свободна Европа".

Коментарът му е по повод появилата се информация, че служители на Агенцията за национална сигурност са влезли в редица силови структури.

"Разбрах, че служители на ДАНС се намират в Специализираната прокуратура, където, по линия на прекия контрол, извършват проверка на материали, съдържащи класифицирана информация. Това е една рутинна дейност на агенцията", допълни Рашков.

Бойко Рашков с първи коментар за нахлуването на ДАНС в ГДБОП и "Национална полиция"

Отстраниха шефовете на ГДНП и "Автомагистрали" ЕАД

Нова порция уволнения от служебното правителство. Шефовете на ГДНП и Борда на директорите в "Автомагистрали" ЕАД са сменени.

Отстранени са изпълнителният директор на "АВтомагистрали" Стоян Беличев и целият Управителен съвет на дружеството. 

Въз основа на извършена проверка и констатирани в доклада на Сметната палата нередности, както и съмнения за нецелесъобразно разходване на публичен ресурс, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 освободи досегашното ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Отстраниха шефовете на ГДНП и "Автомагистрали" ЕАД

Президентът Радев: Лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да преосмисли понятието "родина"

"Лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието "родина" и в какъв контекст го употребява и да си припомни клетвата, която е положил пред НС да спазва българската Конституция, в която е заложено, че не могат да се създават партии на верска и етническа основа. Ние имаме една от най-демократичните конституции, която гарантира равни права на всички български граждани и не ги разделя по етнос. Това следва да направят и всички политически партии. Турция е добър съсед, важен партньор и съюзник. Но тези отношения трябва да  се развиват върху равнопоставеност, взаимно уважение и ненамеса във вътрешните дела". Това заяви президентът Румен Радев на брифинг, след като откри инициативата "Три морета".

Коментарът му бе по повод посещението на делегация на ДПС в Турция и срещата ѝ с турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

Президентът Радев: Лидерът на ДПС да преосмисли понятието "родина"

Опънаха палатков лагер пред Съдебната палата заради Гешев, сигнал за бомба обаче я затвори

Протестиращи опънаха палатков лагер пред Съдебната палата в София. 

Недоволните се заканиха да не допуснат Иван Гешев да отиде на работа и обявиха, че няма да си тръгнат до подаване на оставката на главния прокурор. 

Междувременно Съдебната палата беше затворена заради сигнал за бомба.

Опънаха палатков лагер пред Съдебната палата заради Гешев, сигнал за бомба обаче я затвори

Велислав Минеков: Потресаващи са нещата в Министерството на културата по отношение на финансови загуби

Потресаващи са нещата в Министерството на културата по отношение на финансови загуби и евросредства. Това каза на пресконференция в галерия „Средец“ служебният министър на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си.
 

"Чудо е, че има пресконференция в МК. Такова събитие не е провеждано поне в последните 20 години. Да имате министър, който да може да отговаря не на удобни, а на неудобни въпроси. Надявам се да ми задавате точно такива. Ще бъде отговорен пред всички журналисти. Оказва се, че аз потискам свободата на словото. Моля ви, питайте, пишете и говорете това, което казвам. Напротив, аз подкрепям свободата на словото. Не одобрявам насилието над журналисти. Комплектоваме всичко, което се е случвало през последните години в Министерството", коментира Минеков.

По думите му пресконференцията може да продължи 2-3 дни, ако изнесе цялата информация, която е открил. "Нещата наистина са потресаващи по отношение на финансови загуби, използване на евросредства през Министерството, външни фактори, където е имало подложен на нищета труд, невъзможност за работа на културни институти. Самото Министерство е работило почти без помръдване. Причината за това е духът на определено насилие, което е витаело над Министерството. Работим на високи обороти, няма да има празен ден", подчерта Минеков и уточни, че работи и събота и неделя, а вечер се прибира с папка документи.

Велислав Минеков: Потресаващи са нещата в Министерството на културата по отношение на финансови загуби

Кошлуков ще съди Минеков

Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Това написа на личната си страница във Фейсбук генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по повод днешната пресконференция на служебния министър на културата проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си.

Ето какво още сподели Кошлуков:  "Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.

Кошлуков ще съди Минеков

Къде по морето у нас ще са безплатни чадърите и шезлонгите

В периода 01-04.06.2021 г. експерти от Министерство на туризма провериха приблизително ¼ от охраняемите морски плажове (37 охраняеми и 1 неохраняем морски плажа), съобщават от Министерството. Установени са незначителни нарушения, съобщиха от ведомството.

Към настоящия момент по морските плажове тече усилена подготовка за летния сезон. 27 от проверените морски плажове са напълно изрядни и очакват своите посетители. 6 са все още в процес на подготовка, като причината е лошото време в началото на сезона и епидемичната обстановка в страната. През последните дни на голяма част плажове тече процес по поставяне на плажни принадлежности. Само на един плаж в Ахелой не е започнала подготовката за летния сезон.

По повод на по-ранните публикации в медиите за разполагане на бетонови пети като основи за последващо монтиране на преместваеми обекти на морски плаж „Смокините-север“, община Созопол, област Бургас, плажната ивица в района беше една от първите, проверявана от екипите на Министерство на туризма. На този морски плаж също тече подготовка по разполагане на плажни принадлежности. Планираните за поставяне преместваеми обекти, за които вече са издадени разрешения за поставяне от община Созопол, няма да бъдат разполагани през летния сезон 2021г. Всички задължителни дейности на морския плаж са изрядни.

Проверките продължават и експертите на МТ ще проверяват през целия летен сезон морските плажове.

По отношение на цените на плажни принадлежности:

На 7 морски плажа, възложени на концесия, чадъри и шезлонги ще са безплатни за летен сезон 2021 г. от общо 87 действащи концесионни договора.

Къде по морето у нас ще са безплатни чадърите и шезлонгите

Потвърдиха доживотния затвор на Ратко Младич

Международното правосъдие потвърди на последна инстанция присъдата доживотен затвор на Ратко МладичРатко Младич Ратко Младич - сръбски военен. Роден на 12 март 1942 г. в  Босна и Херцеговина. Началник щаб на, предаде БТА. Присъдата на бившия командир на босненските сърби е за геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления, извършени по време на войната в Босна от 1992 до 1995 г., предаде АФП.

Апелативната камара потвърди присъдата доживотен затвор на г-н Младич, се казва в съобщение на базирания в Хага Международен остатъчен механизъм за криминалните трибунали, който отхвърли жалбата на Младич, признат за виновен включително за геноцид, за ролята си в клането в Сребреница.

Потвърдиха доживотния затвор на Ратко Младич

Мъж зашлеви Еманюел Макрон

Двама души бяха арестувани, след като мъж зашлеви френския президент Еманюел Макрон по време на среща с граждани в департамента Дром (в югоизточната на страна), съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс.

Телевизии публикуваха видеоклип, на който мъж със зелена тениска и с очила и маска изкрещява "Долу Макрония" (A Bas La Macronie) и после удря държавния глава през лицето.

Охраната на френския президент бързо се намесва и поваля мъжа на земята, а Макрон е отведен настрана от него.

Мъж зашлеви Еманюел Макрон

 


 


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2372 35

Свързани новини

Коментари 35

Добави коментар
Aprilqcspa

2021.06.09 | 07:13

35
М­­­л­­­а­­­д­­а­ ­­м­о­­­к­­р­­а­­ ­­у­ч­­­е­­н­и­­­ч­­­к­­­а­ ­ч­­­у­к­­а­­ ­­­ ­­­W­­ ­­W­­ ­­W­­­ ­.­ ­­B­­ ­­­G­­ ­1­­ ­7­­­ ­­­.­ ­C­­­ ­­­L­­ ­­­U­ ­B
ГЕШЕВ

2021.06.09 | 01:08

29
Бойко ви галеше с перце, ама отърване няма. всички олигарси и е Радев на есЕн по затворите
TE IBA

2021.06.09 | 06:02

34
ФОСТАТА ГЕРБАВА
KKK

2021.06.09 | 06:01

33
БЕЗ БЕСИЛКИ НЯМА ДА МИНЕ !! ГЕРБ ИЗВЪН ЗАКОНА !
Александър

2021.06.09 | 03:52

32
Ауууу много многолюден протест бре ! Кана Рачева защо не го отразява ? БожковТВ какво чакате ? Али Баба е изтънял ...

2021.06.08 | 21:24

13
Като видите герберас,онождайте го,герберас се оножда за здраве и берекет на държавата,колкото по силно квичи гербераста толкова по голям ще е берекета.
долния тикволоз онодан

2021.06.09 | 01:38

31
И кво да гледаме,онождане не се връща,все си си онодан.
Даа

2021.06.08 | 23:03

24
Ще видите скоро кой кого!
Гешев

2021.06.09 | 01:09

30
Нямa смисъл, от много коментари. Ето едно обобщение и толкоз. Две години рев по Бойко и файда никаква, не знам, каk плаща Цветан Василев. Сега по същество. Всичко и мафията са впрегнати против ГЕРБ...Слави,Мутра другар с мутрите Илия Павлов, братя Василеви и получавал по 50 000 от Сашо Дончев, да хвали в шоуто си Бсп. Сега има телевизия, яхта, джипове и ходи с 8 бодигарда. Само, че вече не може да ходи, защото е сакат и не става за нищо. Ива Митева, която избраха за шеф на събранието в близки отношения от 20 години с Дпс.Толкоз. Мая Манолова, гласувала за Пеевски, от Бсп казвала да дадем шанс на Орешарски, позната, като Ванкова Галева Костинбродска Толкоз. Бабикян, известен като бащата на фалшивите новини, Минеков, като непризнат скулптор с баща съветник на Тодор Живков. Хаджигенов, личен приятел на Цветан Василев и известен с това, че е неспособен адвокат не спечелил и едно дело.Толкоз. Т. Донева свързана с групировките Вис и Сик...Капон с мъжа си държи всички обществени поръчки в Пловдив...Толкоз. За Бсп няма какво да се коментира умряла партия с шеф Нинова позната, като Импексова уволнена от шефа си тогава Станишев, точно за корупция. За Дай Бъ, какво да се каже, Христо Иванов Маджио, в близки отношения с ДПС, след цирка Росенец, ядоха и пиха с Доган и викаха Мутри вън, хохохо, Толкоз. О Б О Б Щ Е Н И Е И ТОВА ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ, Е НОВОТО, КОЕТО ИСКА ДА СМЕНИ БОЙКО...ОБРАБОТИХА МЛАДИТЕ, НАТРАПИХА С ГОДИНИ, ЧЕ БОЙКО ИМА ОФШОРКИ, ОСТРОВ, ЛЮБОВНИЦА ДЕТЕ, ПАЧКИ КЮЛЧЕТА, ....НО ВСИЧКО СЕ ИЗПАРИ И СЕ ДОКАЗА, ЧЕ НЯМА НИЩО ВЯРНО. ДАЖЕ 2013 Г. КОГАТО БОЙКО ДАДЕ ОСТАВКА, СТЪРГАХА УЛУЦИТЕ МУ В БАНКЯ, ДА НЕ БИ ДА СА ЗЛАТНИ, Е НЕ СА. КАКТО ЗА ОСТРОВА ГЪРЦИТЕ ВЕДНАГА РЕАГИРАХА И ЙОНЧЕВА, КАЗА, Е МОЖЕ ДА НЕ Е ОСТРОВ, АМА БОЙКО СИ КУПИ ДЪРЖАВАТА, ХОХОХОХ. СЕГА ПАК ИЗБЪРЗАХА И С ПОДСЛУШВАНЕТО. БЕЗ НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО. РАШКОВ ПУСНА МУХАТА И КОИ ПОДЕХА, ХИХИ МАНОЛОВА. НИНОВА. ТРИФОНОВ И ДАЙ БЪ В ХОР...Е НАРОДА ОБАЧЕ ИМАШЕ ВРЕМЕ ДА ПРОГЛЕДНЕ, ЗАЩОТО НАПРАВИХТЕ ЕДНА ОСНОВНА ГРЕШКА. ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СПРЕТНЕТЕ ДЕН ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, ДА СТАНЕ КАТО КОСТИНБРОД. А СЕГА ВСИЧКО СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО И ЗА ТОВА ГЕРБ ОТНОВО ВОДИ НА ИЗБОРИТЕ И ТОЗИ ПЪТ БОЯ ЩЕ Е ПО ГОЛЯМ И ПОБЕДАТА ПО СЛАДКА, ЗАЩОТО ЩЕ Е ПО ВАШИЯ КОДЕКС. И НАКРАЯ, НАЙ ВАЖНОТО, КОЕТО ПРОПУСКАТЕ, ЧЕ ЗАБРАВЯТЕ НАРОДА. А ТОЙ СИ ИСКА БОЙКО, ЗАЩОТО ИСКА ДОГОДИНА ЗА ЧЕТВЪРТА ПОД РЕД ДА МУ СЕ ВДИГНАТ ДОХОДИТЕ И 2024 ГОДИНА ДА ИМАМЕ 7 ЗАВЪРШЕНИ МАГИСТРАЛИ. А ТОВА МОЖЕ САМО БОРИСОВ.

2021.06.09 | 00:29

27
Чекмеджетулупа ще води колоната от осъдените крадци от ГЕРБ към затвора ! Тези корумпирани негодници затриха живота на хиляди българи , повечето у нас ! Много избягаха от мизерията в кочината , която ГЕРБ направи от страната ни !
Не ти минава

2021.06.09 | 01:05

28
Мантрата..100 пъти написа едно и също

2021.06.09 | 00:16

26
Още малко повече от месец и на ГЕРБ ще им се изпарят илюзиите и фантазиите ! Ще се сблъскат с жестоката реалност ! Няма власт , няма крадене ! Ще има съдебни дела , присъди и затвори ! Мандалото ще се стовари върху тиквите им !

2021.06.08 | 20:55

4
Всички уволнени мафиоти от държавните агенции и структурни ще обжалват уволнението си пред нереформираният съд, който ще мотае делата до края на мандата на служебното правителство и след това ще върне уволнените на работа какъвто е случаят с Боби Михайлов!.

2021.06.08 | 23:04

25
Ще ви съдят до дупка с тия политически мотиви с които уволнявате друго не може да ви се случи псвен онождане!

2021.06.08 | 21:16

12
Гешев е Пътник
Ахаа

2021.06.08 | 22:58

23
И вие ще сте пътници оше малко потрай и ще видиш какво ще ви се стовари!

Добави коментар

Водещи новини