Водещите новини! „Рокади“ или „чистки“; и хора на Божков „се разхождат в МВР“

  • 14 май 2021 18:57

  • 3038
  • 26
Водещите новини! „Рокади“ или „чистки“; и хора на Божков „се разхождат в МВР“
© Булфото(архив)/ Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 14 май ***

 

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени нови заместник-министри в седем министерства, съобщиха от правителствената пресслужба.

Кои и къде, както и още подробности можете да видите ТУК ↓↓↓↓↓↓↓↓

Нови рокади: седем министерства вече са с нови зам.-министри

***

ГЕРБ дадоха пресконференция в централата на партията, която идва броени часове след освобождаването на директори в ключови агенции като НАП и "Митниците", предаде репортер на Novini.bg.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓↓

ГЕРБ със светкавична реакция за смените на ключови ръководители: Има ли опит за овладяване на държавата?

***

Съмнения…?

Живял ли е новият шеф на НАП в Дубай през последните години? Кой вкара учредителна на партията на Васил Божков в МВР?", тези въпроси пък зададе Тома Биков от ГЕРБ. 

↓↓↓↓↓↓↓↓

Тома Биков възмутен: Хора на Божков да се разхождат в МВР ми се струва малко в повече!

***

Разпуснатият 45-и парламент беше фрагментиран и ялов. Липсваше му необходимата критична маса политически диалог и това предопредели кончината му, коментира пред Радио София Борислав Цеков, доктор по конституционно право, бивш народен представител (2001-2005).

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓↓

Борислав Цеков: Нека не вървим към африканизация в политиката

***

Можеше да се очакват кадрови промени в министерствата и агенциите, на фона на заявките на президента и на служебния кабинет. Различните гледни точки определят това като промяна за добро или реваншизъм. Това каза пред БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски.

Повече ТУК ↓↓↓↓↓↓↓↓

Страхил Делийски: Очаквани бяха рокадите в министерствата и агенциите

***

Приключи разпитът от прокуратурата на бизнесмена Светослав Илчовски. Той продължи повече от три часа.

Пред медиите той заяви, че е бил разпитан като свидетел и е дал показания за всички свои твърдения направени пред временната парламентарна комисия за ревизия на държавните органи през последните 10 години.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓↓

Илчовски с първи думи след разпита в прокуратурата

***

Досега реакцията на САЩ и Европа на последните сблъсъци между Израел и Ивицата Газа беше ограничена до призиви за спокойствие и умиротворяване, но Западът няма право да продължи да игнорира конфликта, който заплашва да ескалира в мащабна война, пише френският вестник Le Figaro.

↓↓↓↓↓↓↓↓

Без намесата на Запада конфликтът между Израел и Палестина ще прерасне в катастрофа

***

Русия внесе днес онлайн изданието "Vtimes" - независима медия с реномирана редакция, в списъка с "чуждестранни агенти". Този статут ще създаде големи спънки за работата му и осигуряването на рентабилност, отваря и път за големи глоби, предаде Франс прес.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓↓

От Кремъл нанесоха нов удар по свободата на словото

***

Редовните парламентарни избори на 4 април преминаха под знака на големите очаквания. Въпреки че се знаеше, че напрежение ще има най-вече заради големите различия между шестте партии, които влязоха в 45-ия парламент, все пак се предполагаше, че ще бъде направен опит за консенсус. Че това няма да се случи, стана ясно от първото заседание на Народното събрание. 

Всеки беше срещу всеки, малко бяха готови за компромиси, а всички бяха срещу ГЕРБ. Вместо място за правене на реална политика, 45-ият парламент стана арена на сблъсъци.

Повече ↓↓↓↓↓↓↓↓

"Ама то е ад, бе!" или как ще запомним 45-ия парламент

***

Много от близките на починали с диагноза Ковид 19 споделят, че в болниците, където са били лекувани, без да се съгласуват с тях, направо са им предложили да подпишат откази от аутопсии на покойните.

Още преди година доц. Атанас Мангъров пред мен заяви, че по препоръка на СЗО аутопсии не се правят. Той тогава определи директивата на здравната организация като "анти медицинска". Тъй като няма как за знаеш от какво е починал даден пациент, ако той има и придружаващи заболявания, а аутопсия не е направена. По-късно за проблема признаха патоанатоми и др.здравни специалисти.

Повече ↓↓↓↓↓↓↓↓

Болниците изнудват ли да се подписват откази от аутопсии?!

***

Много е трудно да се повярва, че има и такива неща, но…

… но на някои хора им пука за държавата, в която живеят, че даже и за природата, която ги заобикаля, подслонява, храни и закриля. 

Те, разбира се, в нашия фолклор са наричани „балъци“ и „будали“, но все пак по цялото земно кълбо ги има.

Ще рече човек: с голяма инвестиция и супер сложни технологии…?

Е, не точно. 

Малко акъл, но навреме:

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓↓

Много е трудно да се повярва, че има и такива неща, но…

***
 

Последвайте канала на

Novini.bg
3038 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Melanieqozxa

2021.05.16 | 12:04

26
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Daniellemryda

2021.05.16 | 04:42

25
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Darlenepyjma

2021.05.15 | 07:59

24
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Неутрален

2021.05.14 | 23:21

20
Гледах пресконференцията на герб днес и съм съгласен че случващото е политическа чистка!

2021.05.15 | 05:39

23
еж лайна
Безумие

2021.05.14 | 23:47

22
На практика се случи така че един човек сега когато няма парламент си прави каквото си иска , уволнява назначава , кадрува както си иска! Вече се досетихте за кой става въпрос! За каква демокрация ми говори тошко тази вечер в панорама при сегашната ситуация! Срам и позор! Няма независими институции дори и сми клекнаха на този човек!

2021.05.14 | 23:35

21
Какво значи човек на Божков!!???? При положение че целия политически елит на герб бяха хора на Божков и достатъчно облаги и пари са взимали от него!
Един

2021.05.14 | 23:03

19
По първите действия на това правителство си правя извода че ставам свидетел на реваншизъм! Хеле като гледам кой ще е шеф на нап! Също и назначенията в мвр!

2021.05.14 | 19:31

1
Радев назначи супер правителство ! Раздаде им план с доста точки с цел овладяване на държавата , възстановяване на законността и справедливостта в България ! Това означава изчегъртване на ГЕРБ , , наказание на Борисов , някои министри , депутати , съгласувано с САЩ и Брюксел !

2021.05.14 | 22:43

18
Гадев Направи Преврат Тук живеят и Честни Българи

2021.05.14 | 22:41

16
Защо не Наказване БКП ДПС ДБ А Гадев какъв е цял живот Комуняга

2021.05.14 | 22:40

14
Шайката На Гадев Направи ПРЕВ.РАТ НО ТОВА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ

2021.05.14 | 21:39

5
Взехте ли вече паспортите на Шопара да не избяга ?! Вземете му парите , блокирайте му сметките , вземете му златото ! Вкарайте го в следствения арест да пише самопризнания ! Всичко ще си признае ! Отговор

2021.05.14 | 22:42

17
И кои са тези които ще направят Това Шопар

2021.05.14 | 22:39

13
Шопар си ти драскачи На Лъжи Комуняги Лъжливи
XXX

2021.05.14 | 22:41

15
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини