Ето кои са новите областни управители

  • 19 май 2021 15:08

  • 10751
  • 73
Ето кои са новите областни управители
© Novini.bg

Министерският съвет прие решение за назначаване на 24-ма нови областни управители, съобщиха от правителствената информационна служба.

Николай Шушков е назначен за областен управител на Област Благоевград. В периода 2009 г. - 2010 г. е заемал поста началник на Митница Югозападна България, а от 2005 г. до 2008 г. e бил началник на Митница Кулата. През 2021 г. е началник Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна. 

Мария Кънева е назначена за областен управител на Област Бургас. В периода 2001 г. – 2009 г. е била областен управител на Стара Загора, а преди това е била зам.-директор на РЗОК в Стара Загора. От 2018 година е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет. Професор е по административно право и процес. 

За областен управител на Велико Търново е назначен Георги Гугучков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Транспортно строителство“ от НВУ „В. Левски“ във Велико Търново. В периода 1998 г. – 2001 г. е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката и строителството в градска среда. 

За областен управител на Област Видин е назначен Огнян Михайлов. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР. През 2017 година е бил областен управител на Видин. Преди това от 2015 г. е работил в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. От 2003 г. до 2009 г. е бил директор на ОД-МВР Видин. 

Иван Сълов е назначен за областен управител на област Враца. От 2016 г. до 2018 г. е работил в АЕЦ „Козлодуй“ като първо заема позицията началник отдел „Технически системи за сигурност“, а след това – началник отдел „Логистика на запасите“. Дълги години е работил в Областната дирекция на МВР в град Враца, като в периода от 2004 г. до 2009 г. е бил неин директор. Висшето си образование е получил във ВНВВУ „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия със специалност „Радио оборудване на летателните апарати. 

За областен управител на Габрово е назначен Борислав Бончев. В периода 2013 г. – 2019 г. е заемал поста директор на Областна дирекция на МВР в Габрово. Завършил е висшето си образование в Техническия университет в Гарово, където придобива квалификацията „Електроснабдяване и Електрообзавеждане“. 

На Област Кърджали областен управител става Даниел Делчев. От 2004 г. до 2006 г. се е занимавал с мониторинг на програми и проекти, финансирани от ЕС в Министерството на икономиката и енергетиката и в Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. Бил е също изпълнителен директор на европейски проектен център в гр. Кърджали, както и управител на бизнес инкубатор в града. Притежава икономическо образование от УНСС. 

Александър Пандурски е назначен за областен управител на Област Кюстендил. От 2013 г. до март 2021 г. заема длъжността ръководител на Областна пощенска станция – Кюстендил. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Радиотехника“ от Техническия университет в гр. София. 

За областен управител на Област Ловеч е назначен Светослав Славчев. Бил е дългогодишен служител в Областната дирекция на МВР в Ловеч. Бил е дългогодишен служител в ОД на МВР-Ловеч, където в периода 2010 г. – 2015 г. е началник отдел на „Охранителна полиция“. Завършил е Висшето военно общовойсково училище във Велико Търново. 

Валери Димитров е назначен за областен управител на Област Монтана. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Национална полиция“ от ВВОУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. От 1993 г. до 2015 г. е работил в системата на МВР, като е заемал различни длъжности, включително и директор на Областната дирекция на МВР – Монтана. 

Иван Васев е назначен за областен управител на Област Пазарджик. Работил е в системата на МВР, като от 2014 г. до 2015 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Дълги години е практикувал като адвокат в Адвокатска колегия в гр. Пазарджик. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР гр. София. 

За областен управител на Област Перник е назначен Симеон Василев. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. – 2013 г. От 2015 г. досега е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София. 

За областен управител на Област Плевен е назначен Марио Тодоров. През 2017 г. също е заемал длъжността областен управител на Област Плевен. Преди това в периода 2002 г. – 2010 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР – Плевен. Получил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново. 

Ангел Стоев е назначен за областен управител на Област Пловдив. През последните години е работил в частния сектор като прокурист. В периода 2008 г. – 2010 г. заема длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив, а преди това е дългогодишен ръководител в Регионална дирекция Национална служба „Сигурност“ – Пловдив. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ от УНСС, а също така е доктор по философия от Академията на МВР – София. 

За областен управител на Разград е назначен Иван Борисов. Работил е в Общинско предприятие „Паркстрой“ – Разград, като в последните години е негов директор. Бил е зам.-областен управител на Разград от 2013 г. до 2014 г. Притежава икономическо образование от УНСС. 

За областен управител на Област Русе е назначен Борислав Българинов. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание. От 2009 г. досега е адвокат. Завършил е Висшия институт на МВР – София. 

За областен управител на Област Сливен е назначен Минчо Афузов. От 2015 г. до 2017 г. е бил общински съветник в Общински съвет – Сливен. Преди това дълги години работи в частния сектор. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов. 

Стефан Сабрутев е назначен за областен управител на Област Смолян. От 2011 г. досега е бил общински съветник в Общински съвет – Смолян, а преди това, от 1999 г. работи в частния сектор в сферата на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Екология на селищни системи“ от Аграрния университет в Пловдив. 

Радослав Стойчев е назначен за областен управител на Софийска област. Бил е народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, а преди това е бил зам.-кмет на Община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Икономика и организация на труда“ от УНСС. 

Иван Чолаков е назначен за областен управител на Област Стара Загора. От 2016 г. е адвокат към Адвокатска колегия – Стара Загора, преди това дълги години работи в системата на МВР, като в периода 2013 г. - 2016 г. заема длъжността директор на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Получава висшето си образование в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. 

Станимир Парашкевов е назначен за областен управител на Област Търговище. Работи 27 години в системата на МВР, като в периода 2009 г. - 2013 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Търговище. Завършил е Академията на МВР със специалност „Охрана на обществения ред и борба с престъпността“. 

Минко Ангелов е назначен за областен управител на Област Хасково. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, а през 2017 г. е областен управител на Област Хасково. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в гр. Пловдив. 

Валентин Александров е назначен за областен управител на Област Шумен. Работил е в системата на МВР дълги години, заемал е и длъжността директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, а през 2017 г. е бил областен управител на Област Шумен. Получава висшето си образование в Шуменския университет. 

Георги Чалъков е назначен за областен управител на Област Ямбол. В последните две години работи като управител в частния сектор, а в периода 2015 г. - 2020 г. е бил заместник-кмет на Община Тунджа. През 2017 г. е бил областен управител на област Ямбол. Завършва висшето си образование в УНСС със специалност „Икономика на търговията“. 

За временно изпълняващи длъжността областен управител на областите Варна, Добрич, Силистра и София са назначени настоящите заместник областни управители, съответно – Петър Манчев, Живко Желязков, Илиян Великов и Живка Такева-Първанова.

 

Novini.bg
10751 73

Свързани новини

Коментари 73

Добави коментар
Stephanieirvba

2021.05.20 | 06:40

73
М­л­­­а­­­д­а­­­ ­м­­­о­к­р­­­а­­ ­­у­­­ч­­­е­­н­­­и­­­ч­к­­­а­­ ­­ч­­­у­­­к­­­а­­ ­­ ­­W­­ ­­W­ ­W­­­ ­.­ ­­B­ ­­G­­ ­­­1­ ­­­7­­­ ­­.­­­ ­C­­ ­­L­­­ ­U­­­ ­B
Samanthaqweza

2021.05.20 | 02:50

72
М­­­л­а­­­д­а­ ­­­м­­о­­к­­­р­­а­­ ­­у­­­ч­­­е­­н­­­и­­ч­к­­а­­­ ­ч­­у­к­­а­ ­ ­W­­ ­­W­­ ­W­ ­.­­ ­­­B­­­ ­­G­­­ ­­­1­­­ ­7­­ ­­.­­ ­­­C­ ­­L­ ­U­­­ ­­­B
Reneevmnea

2021.05.20 | 00:20

71
М­­л­­а­д­­­а­­ ­м­­­о­­к­­р­­а­­ ­­­у­­ч­­е­­­н­и­­­ч­к­а­­­ ­­­ч­­у­­к­­­а­­­ ­­­ ­­W­­­ ­­W­­­ ­W­­­ ­.­ ­­B­­­ ­­G­­­ ­­1­ ­­7­ ­.­­ ­C­­ ­­­L­ ­­U­ ­B
Kimegmka

2021.05.19 | 21:12

70
М­л­­­а­­­д­­а­­­ ­­м­о­­­к­­р­а­ ­у­­­ч­­е­­­н­­­и­­­ч­­­к­а­ ­­ч­­­у­­к­­­а­­­ ­­ ­­­W­­­ ­W­­ ­­W­ ­.­ ­­­B­­­ ­­­G­­­ ­­­1­ ­­7­­ ­.­­­ ­C­­­ ­­L­­­ ­­U­­ ­­­B
КОЛКО са прозрачни

2021.05.19 | 18:49

69
Повечето са били такива в периода 2015 - 2017 , а някой при първото служебно правителство на президента ! Това си е абсолютно показателно какво се извършва! Това си е чист преврат! Няма парламент , медиите полегнали и слепи за случващото се , а третата власт е в нокаут!
Наблюдател

2021.05.19 | 18:40

68
Такива политически чистки аз лично не съм бил свидетел дори от бай Тошево време! Това си е чист реваншизъм и опит за подмяна на системата при липса на Парламент! Лично президента е отговорен за това!

2021.05.19 | 18:23

67
Само,ченгетааааа,МИРИШЕ НА ПРЕВРАТ,ЩЕ ИМА БОЙ НА ЕСЕН

2021.05.19 | 17:45

62
Лятото очаквайте новия филм от любимата ви поредица “ТИКВАКА 1,2,3”, а за огорчение на червената тиквена аудитория се очаква заснемане на новите епизоди от поредицата "Славуца цепи ТИКВЕНИЯ свинтер" "Радун разцепи ТИКВАКА с 200" и "Бай Ставри Пори ТИКВЕНИЯ анус" а завършека на поредицата ще е "Кой забремени ТИКВАКА"...приятно гледане...
Ся

2021.05.19 | 18:20

66
Лапай патки малоумник!

2021.05.19 | 18:03

64
Цепи майка ти
Минаващ

2021.05.19 | 18:19

65
Всички тези промени до сега правени от служебното правителство са нелогични и смешни дори , въпреки че за уволнените и сменените не им е за смях! Разбирам да са редовно избрано правителство и имаш шанс да управляваш 4 години, ами то за 2-3 месеца чистки и рокади! След това и при тях ще е така смени и уволнения! Това е една безсмислена въртележка която си играе със съдбите на хората!
ХА-ХА

2021.05.19 | 18:00

63
Милиционер до милиционера!Това е капацитета на поддръжниците на червения цървул!

Добави коментар

Водещи новини