СБАЛТОСМ „Проф. д-р Димитър Шойлев“ се мести в нова сграда

06 март 2021 13:55

СБАЛТОСМ „Проф. д-р Димитър Шойлев“ се мести в нова сграда
© ММС
664 1

Специализираната болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина “Проф. д-р Димитър Шойлев” ще бъде преместена в нова сграда, с което да отговори на съвременните тенденции в спортната медицина. Министърът на младежта и спорта Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във, изп. директор на болницата д-р Георги Дамянов и екипът на лечебното заведение направиха оглед на новото съоръжение.

Инвестицията е в размер на 1,4 млн. лв. Средствата са осигурени чрез заем от Фонда за устойчиво градско развитие по Оперативна програма “Регионално развитие”.

Проектът предвижда новата болница да бъде на два етажа с разгърната площ от 2000 кв. м. Д-р Дамянов запозна спортния министър с възможностите, които предлага съоръжението. На първия етаж ще бъдат разположени диагностичен блок, 5 лекарски кабинета по различни специалности, физикална терапия, лаборатория и образна диагностика. На втория етаж ще бъде операционният блок с 2 операционни. Болницата ще разполага с 30 легла, като всяка стая ще има собствен санитарен възел. Ще бъдат изградени реанимация и административна част.

Министър Кралев проведе работна среща със спортните клубове от Велико Търново

Очаква се пребазирането на СБАЛТОСМ “Проф. д-р Димитър Шойлев” да приключи в края на 2021 г. Новата сграда също се намира на територията на Национален спортен комплекс “Диана”. Болницата е с огромни традиции в областта на спортната медицина. В нея са направени над 40 000 хирургични интервенции, от които повече от 25 000 артроскопии на колянна, раменна и глезенна стави. Лечебното заведение се утвърждава като единствено и водещо в страната в развитието на спортната медицина и единствената в България база за обучение на студенти за придобиване на специалността „Спортна медицина”.

Министерството на младежта и спорта осигури допълнителни средства, с които ръководството на СБАЛТОСМ „Проф. д-р Димитър Шойлев“ ще закупи автоматичен хематологичен анализатор, предназначен за Клиничната лаборатория на лечебното заведение. След приключването на ремонта на новата сграда ще бъде осигурено допълнително финансиране за закупуване на оборудване.

Днес министърът на спорта бе на срещата на премиера Бойко Борисов с певци и музиканти в Министерския съвет. Вижте подробности от тази среща във видеото:

Novini.bg
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Juliea18

2021.04.10 | 03:56

1
­­­В­­и­­ж­­­т­­­е­­­ ­­­м­­о­­я­т­­а­­­ ­т­и­­­й­н­­ ­­п­­у­т­к­­а­ ­­-­­ ­W­­­W­­W­­­.­­­B­G­1­­­7­.­C­­L­U­B­

Добави коментар

Водещи новини