В ЦИК започват да приемат документи за президентския вот

  • 05 август 2011 06:44

  • 875
  • 0
В ЦИК започват да приемат документи за президентския вот
© Булфото

Приемането на документи за регистрация на партиите, коалициите от партии и инициативните комитети за участие в изборите за президент и вицепрезидент на републиката започва на 5 август от 9.00 ч. в Централната избирателна комисия.

До момента ясните кандидати за президент са Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, който е кандидат на БСП, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, която е издигната от Инициативен комитет, Атанас Семов - кандидат на РЗС, Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността - кандидат на ВМРО, Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа от „Атака", а Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в е кандидатът на Синята коалиция.

Единствено кандидатът за вицепрезидент на Меглена Кунева е ясен за сега, това е икономистът Любомир Христов.

От ДПС все още не са решили дали ще издигнат собствена кандидат-президентска двойка или ще подкрепят някой от вече обявените кандидати. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пък съобщи, че кандидатът на ГЕРБ ще е ясен на 4 септември.

Последвайте канала на

Десислава Станева
875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини