11 партии и 5 инициативни комитета са заявили участие в президентските избори

  • 17 август 2011 15:25

  • 425
  • 0
11 партии и 5 инициативни комитета са заявили участие в президентските избори
© Булфото

ЦИК работи много усилено, защото утре е крайният срок за назначаването на всички 264 общински избирателни комисии (ОИК) за местните избори.

Над 200 са тези, които досега са назначени, ОИК трябва да започнат дейност от петък, съобщи на брифинг говорителят на ЦИК Ралица Негенцова.

Не по-късно от 28 август партиите и коалициите могат да се регистрират в ОИК. В заявлението, което се подава, трябва да се посочи за кой отделен избор искат да бъдат регистрирани. Има възможности за участие в изборите само за общински съветници, само за кмет на община, както за избори само в едно или няколко кметства на територията на дадена община. Само в ОИК могат да бъдат регистрирани инициативни комитет, които издигат независими кандидат.

11 партии и пет инициативни комитета са подали документи за участие в президентските избори, каза на брифингa на ЦИК другият говорител Бисер Троянов. През последните два дни документи са подали ДПС, ПП "Другата България" и ЕНП. От инициативните комитети документи са подали членовете, които издигат Алексей Петров за кандидат-президент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини