6 партии обжалват заличената си от ЦИК регистрация за местните избори

  • 15 август 2011 14:19

  • 1084
  • 2
6 партии обжалват заличената си от ЦИК регистрация за местните избори
© Булфото

12 са партиите, чиято регистрация за участие в местните избори е била заличена от Централната избирателна комисия, след приключилите проверки на ГРАО за изрядност на събраните подписи за регистрация.

Това съобщи за "Фокус" говорителят на комисията Ралица Негенцова. Шест от партиите със заличена регистрация обжалват решението на ЦИК пред Върховния административен съд, който трябва да вземе окончателното решение.

Негенцова обясни, че решението за заличаването на регистрация подлежи на обжалване до 24 часа след съобщаването. Обжалващите партии са: Национално движение „Единство”, Национално движение за спасение на отечеството, Партия на българските жени, Съюз на комунистите в България, Движение „Нашият град” и Движение за европейска интеграция. В зависимост от решението, което ВАС ще вземе за всички тях, ЦИК ще излезе с ново становище.

„Работихме и в събота, и в неделя. Не знаем дали някоя партия не е изпратила жалбата си директно до ВАС и поради това данните не са окончателни. Надявам се, че до утре ще знаем дали са постъпили още жалби”, каза Негенцова. Тя поясни, че в случай, при който партия със заличена регистрация за участие в местния вот обжалва решението на ЦИК директно пред ВАС, съдът ще изиска от комисията документацията и преписките по регистрацията й.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1084 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
?

2011.08.16 | 20:18

2
Знам, че истинските комунисти ви плащат.
браво

2011.08.16 | 11:07

1
Да ги заличат от всякъде! И без тях РЕГИСТРИРАНИТЕ ПАРТИИ СА ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЗА БЕДНА бЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини