В Трън на 174 деца са предоставени услуги за ранно детско развитие

  • 12 юни 2020 12:25

  • 234
  • 0
В Трън на 174 деца са предоставени услуги за ранно детско развитие
© Pixabay

В Трън на 174 деца до 7-годишна възраст са предоставени услуги за ранно детско развитие, съобщиха от общината. Сред тях са ранна интервенция на уврежданията, семейно консултиране и подкрепа, здравна детска консултация и превенция на заболяванията, допълнителна педагогическа подготовка през лятото и др.

Инициативата се реализира чрез проект "Щастливо детство чрез услуги за ранно детско развитие" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 516 555 лв.

Детските градини в община Дупница ще работят без прекъсване през лятото

Изпълнението на проекта продължава 53 месеца и цели да допринесе за намаляване на бедността сред най-малките граждани на Трън. Той е насочен към деца до 7-годишна възраст в риск и техните семейства, както и деца с увреждания. С тях са ангажирани медицински сестри, акушерка, медиатори, социални работници. Привлечени са висококвалифицирани специалисти - педиатри, гинеколог, стоматолог и юрист.

В лятното училище през изминалите години 90 деца са получили предучилищна подготовка. Предстои обучение с още две групи от по 15 деца.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини