Детските градини в община Дупница ще работят без прекъсване през лятото

  • 11 юни 2020 12:00

  • 193
  • 0
Детските градини в община Дупница ще работят без прекъсване през лятото
© Getty Images

Детските градини в община Дупница ще работят без прекъсване през лятото, съобщиха от общинската администрация. Досега през месец август работеха само дежурни детски заведeния.

Заради извънредното положение и факта, че детските градини не работеха повече от два месеца, сега учебният процес няма да се прекъсва, посочиха от Общината.

Оказа се, че има родители, които няма да могат да се грижат за децата си през лятото, защото са изчерпали отпуската си по време на извънредното положение.

Такава е ситуацията и с педагогическия и непедагогическия персонал в детските градини, който също е с изчерпани отпуски, казаха от администрацията.

Очаква се децата в детските градини да не намалеят значително през летните месеци и да не се налага сформиране на сборни групи.

От общината съобщиха още, че продължават дейностите по изграждането и облагородяването на двора на новата детска градина в ж.к. "Бистрица" в града. Новото детско заведение ще приема деца от есента. Това е втората изцяло нова детска градина, която се изгражда в Дупница през последните години.

Последвайте канала на

Novini.bg
193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини