Над 350 деца от Силистра прегледа екипът та Национална програма Детско здраве Пирогов

  • 30 юни 2019 08:19

  • 358
  • 0
Над 350 деца от Силистра прегледа екипът та Национална програма Детско здраве Пирогов
© УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"

Над 350 деца от Силистра прегледа екипът та Национална програма Детско здраве Пирогов. Водещите специалисти от университетската спешна болница са в града по покана на кмета д-р Юлиян Найденов.

 

Във високо специализиланите профилактични прегледи се включиха ортопедите проф. Асен Балтов -директор на Пирогов и д-р Ели Иванова,  шефът на УНГ отделението д-р Асен Меджидиев и д-р Александър Ников; детският хирург д-р Георги Балканджиев, неврохирургът д-р Георги Юруков, кардиологът д-р Галина Тодорова, офталмологът д-р Лариса Пенева, урологът д-р Симеон Андреев и специалистът по образна диагностика д-р Ваня Страхинова.

Проф. Балтов и д-р Меджидиев обещаха, че екипът ще се върне отново в Силистра, за да извърши продължаващо проследяване на състоянието на пациенти, при които са констатирани проблеми. Обобщен анализ на здравословните проблеми, които са констатирани от екипа, ще бъде изпратен до колегите в Силистра, за да са информирани какво са регистрирали детските специалисти от Пирогов.

До този момент в рамките на НП Детско здраве Пирогов са прегледани над 16 000 деца от цялата страна. Следващият град, който ще посети екипът ни е Хасково. Там лекарите ще преглеждат през месец юли.

Десислава Станева
358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини