Още едно детско заведение в Разград е обновено по проект на общината

  • 20 февруари 2020 14:46

  • 338
  • 0
Още едно детско заведение в Разград е обновено по проект на общината
© Община Разград

Още едно детско заведение в Разград е обновено по проекта на общината за модернизация на 11 образователни обекта в града, съобщaват от общинската администрация.

Лентата на ремонтираната детска градина "Славейче" прерязали днес кметът Денчо Бояджиев и директорът на детското заведение Младенка Ботева.

Кметът е поздравил педагозите за това, че вече възпитават децата в много по-добри условия, а на 178-те деца в градината пожелал да се радват на весели игри в обновеното детско заведение и да слушат своите учителки.

Четири детски заведения в Разград ще отворят врати след основни ремонти

Ремонтите в детската градина са за 359 537 лева. С тези пари е направена нова хидроизолация на покрива, изградена е инсталация за топла вода и са монтирани 18 слънчеви колектори. Старите чугунени радиатори на отоплителната инсталация са подменени с панелни, осветителните тела са заменени с енергоспестяващи. Монтирани са нови детски съоръжения, подновено е обзавеждането и оборудването на помещенията.

Това е вторият обект, обновен по проект "Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на Разград".

През следващите седмици предстои официалното откриване и на останалите, припомнят от общината.

 

Мая Йорданова
338 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини