Постоянен арест за майката на убитото дете в Лазарово

  • 10 януари 2022 17:51

  • 855
  • 0
Постоянен арест за майката на убитото дете в Лазарово
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

Съдът в Плевен остави за постоянно в ареста жената, която е привлечена към наказателна отговорност за умишлено убийство на детето си в село Лазарово, община Кнежа. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

22-годишната жена бе задържана на 6 януари заради убийството на дъщеря си, която е била на годинка и девет месеца. Детето е било обявено за издирване на 23 декември 2021 г., а месец по-рано дядото е подал сигнал в полицията, че то е изчезнало.

В мотивите към решението си Съдът е отбелязал, че, дори в този начален етап на досъдебното производство, доказателствата по делото са напълно достатъчни, за наличие на обосновано предположение за авторството на престъплението. Обвиняемата е направила подробни самопризнания в хода на досъдебното производство, се посочва в прессъобщението.

Производството е за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

"Разследването е в много начален етап и ще е необходимо да се извършат процесуално-следствени действия, с участието на обвиняемата, за безспорно установяване на механизма на престъплението, което е с изключително висока обществена опасност. Това крие риск тя да се укрие или да извърши престъпление с цел осуетяване на разследването", добавиха от Съда в Плевен.

Определението, с което е взета постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража", не е окончателно. То може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд - Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.

Майка уби детето си, полицията я е задържала заедно с дядото

Константин Тодоров
855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини