Съсед на майката, убила детето си в Плевенско, я описа като родител

  • 07 януари 2022 20:57

  • 13727
  • 0
Съсед на майката, убила детето си в Плевенско, я описа като родител
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Жестоко престъпление в плевенското село Лазарово. Задържаха 22-годишна жена за убийството на едногодишното ѝ дете. Заедно с нея в ареста е и дядото на момиченцето. Заради пропуски в разследването започват проверки срещу трима полицаи.

Жестокото убийство е разплетено, след като майката е завела полицията до мястото, където са открити части от тялото. Пред разследващите 22-годишната жена е признала, че е убила собственото си дете. Според водещата версия престъплението е извършено още на 22-ри октомври. Мотивите остават неясни.

Прокуратурата разкри зловещи подробности за убийството на дете от майка му в Плевенско

Във вчерашните следобедни часове служители на ОДМВР-Плевен, съвместно с РУ-Кнежа, са беседвали с близките на убитото дете и от там се е стигнало вече до конкретни детайли относно извършването, място на извършването, как е извършено", заяви Веселин Вътов, Областна дирекция на МВР в Плевен.

"В момента се събират доказателства за механизма на извършване на престъплението и предстоят ДНК експертизи, както и съдебнопсихиатрични, тъй като тежестта на престъплението, обстоятелството, че майка е убила детето си, сочат обстоятелства, които трябва да бъдат изследвани от експерти психиатри относно вменяемостта на тази жена", допълни Николай Пачевски, заместник-окръжен прокурор.

Според разследващите семейството е имало добри условия за живот. Детето е отглеждано от майката, която е полагала добри грижи за него, а бащата, който не е припознал момиченцето, е издържал семейството.

Кадър: БНТ - Домът, в който се е разиграла трагедията

"Гледаше си детето, нищо особено не сме видели у нея", каза жител на селото.

По случая предстоят различни експертизи като една от тях ще е за психичното състояние на майката.

Мая Йорданова
13727 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини