Прокуратурата разкри зловещи подробности за убийството на дете от майка му в Плевенско

  • 07 януари 2022 17:03

  • 6535
  • 1
Прокуратурата разкри зловещи подробности за убийството на дете от майка му в Плевенско
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Отношенията в семейството не са давали основания на полицията да се съмнява, че убитото дете в плевенското село Лазарово е било в опасност. Това каза на пресконференция днес зам.-окръжният прокурор Николай Пачевски, който заедно със старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР и окръжния прокурор на Плевен Владимир Николов даде подробности около хода на разследването за убийството на момиченце на годинка и девет месеца.

22-годишната майка на детето е задържана за убийството. Заедно с нея в ареста е и 56-годишният дядо на момиченцето.

Майка уби детето си, полицията я е задържала заедно с дядото

Детето е било обявено за общодържавно издирване на 23 декември 2021 година в районното управление на МВР в Кнежа. Месец по-рано обаче - на 23 ноември, дядото е подал сигнал, че то е изчезнало.

"Има дълбоки пропуски и слабости, заради което сме назначили дисциплинарна проверка спрямо отговорните служители", поясни комисар Вътов. Той добави, че са образувани три дисциплинарни производства за бездействие и неспазване на нормативната база. След като детето е обявено за издирване са предприети оперативни действия, а през вчерашния ден се е стигнало и до конкретни детайли около престъплението.

Пред полицейски служители 22-годишната жена е признала, че е умъртвила детето. Към този момент обаче разследващите не пожелаха да разкрият подробности.

При претърсвания са намерени части от тяло. Предполага се, че детето е убито около 22 октомври.

"Версиите до момента сочат, че майката е извършител на престъплението. В момента се работи с нея и с баща ѝ, с когото са живеели в едно домакинство", обясни прокурор Пачевски.

 По думите му детето е отглеждано от майка си. Тя е полагала добри грижи за него с помощта на дядото, който ги е издържал. Семейството е живяло при добри битови условия.

По случая предстоят различни експертизи като една от тях ще е за психичното състояние на майката.

Мая Йорданова
6535 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.07 | 17:17

1
Мнгалска работа

Добави коментар

Водещи новини