Агенцията за закрила на детето се е самосезирала за побоя в "Лагера"

  • 06 януари 2022 08:45

  • 399
  • 1
Агенцията за закрила на детето се е самосезирала за побоя в "Лагера"
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Агенцията за закрила на детето се самосезира по случая с битото момче в столичния кв. „Лагера”.

Припомняме, че тийнейджъри пребиха свой връстник и заснеха това с мобилните си телефони. Насилието е упражнено заради момиче. Побоят, случил се в междублоково пространство, потресе не само жителите на района, но и всички, които видяха клипа.

След няколко дни приятели на битото момче опитват да отмъстят, но не успяват, защото възрастни хора от квартала ги спират. Тийнейджърите прииждали на талази, въоръжени с пистолети, боксове, тръби и подръчни материали.

Сред биячите на момчето от "Лагера" била и бившата му приятелка

Участниците във видеото са идентифицирани. Няма информация за предишни подобни прояви на децата от групата. Това съобщи Георги Иванов, който е експерт в Държавна агенция за закрила на детето.

„Група, сформирана от прокуратура, детска педагогическа стая, Агенция „Социално подпомагане”, ще работи с двете страни в конфликта. Ще се работи и с психолози, защото и двете страни са жертва. За това са виновни социалната дистанция, липсата на емпатия. Ще се работи с тях, докато не се постигне желаният резултат”, увери Иванов.

Калина Христова
399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
@@@

2022.01.06 | 09:32

1
Защо ги спират възрастните? Трябваше да им разбият тиквите, за да се замислят дали ще посегнат отново. Виновни са само и единствено родителите им. Колкото до вашите сформирани групи за работа с идиоти - БЕЗПОЛЕЗНИ са!!!

Добави коментар

Водещи новини