Джебчийки атакуват папата

  • 16 април 2019 09:52

  • 953
  • 1
Джебчийки атакуват папата
© Getty Images

Най-добрите ни джебчийки, работещи в чужбина, започват да се прибират след седмица-две от всички краища на Европа за Великден и Гергьовден. Тази година ваканцията им съвпада с посещението на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март у нас - събитие със струпване на много хора, на което опитните крадци ще си пробват късмета в тълпата, пише в. "Телеграф".

За да бъдат ограничени възможностите им да бъркат в чужди чанти, на място ще има както униформени полицаи, така и цивилни, познаващи контингента и начина на действие. За сигурността по време на посещението на папата ще се грижат и служители на НСО.

Преди идването на височайшия гост основно събитие за крадлите е Великден. Макар че тогава си идват от гурбет по-скоро, за да си починат, не пропускат възможността да се смесят с хората и да поработят. Любимите им места в София са храмът "Св. Александър Невски" и църквата "Света Неделя". Това е една от причините по време на Възкресение Христово районът около "Св. Неделя" да прилича на луксозно автомобилно изложение.

С лъскавия автопарк идват мъжете на джебчийките, които се хвалят един на друг на кого жена му е купила по-мощна и по-скъпа кола. През това време съпругите им "се трудят" за следващата придобивка. Парадоксът е, че джебчийките са много набожни и вярващи. Въпреки това нямат никакви скрупули да крадат в храмовете" , коментираха запознати с начина им на действие.

Основният контингент работят в чужбина. Вече няма европейска държава, в която да не са минали, а разследващите поддържат постоянен обмен на информация с около 24 страни от ЕС. Отделно от това родни джебчийки са засичани в Дубай, както и далечни екзотични дестинации като Япония.

Българките, преджобващи чужденци, са основно от малцинствата. Любопитен факт е, че вече има второ поколение наши джебчийки, родени в чужбина. Те посещават училище, говорят най-често два езика (немски и английски).

Novini.bg
953 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.05.03 | 08:38

1

Явно службите в Европа не се интересуват много много от този поминък на нашите циганки в чужбина щом им разрешават да влизат/излизат в европрйските страни,след като се знае какъв им е "занаятът".Европейската ценност хуманно отношение към човека явно не сработва добре.Да осъдиш циганин на затвор няма смисъл,той си е генетичен крадец,само ще го храни държавата,а в затвора може да усъвършенства способностите си.Изход,ако е можело да бъде намерен,щели са да го намерят в миналите времена,когато е имало каторги.Така че - отчаяна работа.....

Добави коментар

Водещи новини