Папата: Исканията на жените за повече права и равенство са справедливи

  • 02 април 2019 16:27

  • 256
  • 2
Папата: Исканията на жените за повече права и равенство са справедливи
© Getty Images/Guliver

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март заяви днес, че жените имат "справедливи искания" за повече права и равенство в Католическата църква. Светият отец обаче не подкрепи по-радикалните становища на някои епископи, че трябва да настъпи "неизбежна промяна" и да се признае, че жени могат да заемат ръководни постове, предаде Асошиейтед прес.

Франциск разпространи документ за подобряване на обучението на младите католици, вдъхновен от световната среща на епископите през октомври 2018 г. На нея прозвучаха призиви за повече права за жените, а в заключителният й документ бе заявено, че заемането от тях на повече отговорни и ръководни позиции в църквата е въпрос на справедливост. 

В апостолическото послание "Христос е жив" Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март не подкрепя подобно заключение. Той казва само, че Църквата, която слуша младите хора, трябва да обърне внимание и на "справедливите искания" на жените за равенство и права и по-добре да обучава мъжете и жените с лидерски потенциал.

Документът засяга и теми като положението на младите влиянието на дигиталния свят върху тяхното съзнание. Светият отец предупреждава, че в този свят действат гигантски икономически интереси, които са способни да контролират и манипулират съзнанието и демократичния процес. Папата подчертава, че младите трябва да са нащрек за опасностите на идеологиите, които "пренебрегват историята" и искат да промият съзнанието им. Франциск обаче не дава конкретни примери какво има предвид, пише БТА.

Константин Тодоров
256 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2019.04.02 | 20:22

2

тоя направо да скача от секстинската капела че ми писна от сатанинските му дрънканици. джендър прос

папата е САТАНИСТ

2019.04.02 | 18:21

1

и АНТИХРИСТ. СЛУГА НА ЮДОМАСОНСКАТА МАФИЯ.

Добави коментар

Водещи новини