Цветанов и Москов: Ще свалим цената на тока със собствени енергийни източници

  • 28 октомври 2021 15:56

  • 365
  • 1
Цветанов и Москов: Ще свалим цената на тока със собствени енергийни източници
© ПП Републиканци за България

Енергийната зависимост на България от Русия е резултат от политическите решения на всички управляващи досега.

Лидерите на национално обединение на десницата представиха пред медии и симпатизанти в Пазарджик трайно решение на енергийната криза в България. Те са категорични, че завършването на каскадата „Горна Арда“ и водната централа Никопол - Турну Мъгуреле могат значително да увеличат енергийната независимост на България и да  гарантират чувствително намаляване на цената на тока в страната ни. Лидерите на Национално обединение на десницата заявяват, че при наличие на политическа ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на още от началото на февруари 2022 г. може да влезе в експлоатация газопроводът Комотини - Стара Загора. По този начин България ще получава директно газ от Азербайджан, много по-евтин от руския.

Москов и Цветанов са подготвили официален документ от името на Национално обединение на десницата, който ще изпратят до президента и министър-председателя с настояване двата  проекта  - каскадата „Горна Арда“ и водноелектрическата централа Никопол - Турну Мъгуреле да залегнат в Плана за възстановяване и устойчиво развитие на България, който правителството представя пред Европейския съюз. И двата проекта отговарят на условията на Зелената сделка и функционирането им няма да замърсява околната среда и ще намали въглеродния отпечатък на страната ни.

Лидерите на Национално обединение на десницата обвиняват всички управлявали до момента политически сили, че със замразяването на каскадата „Горна Арда“ и строежа на водноелектрическа централа Турну Мъгуреле са обслужили интереса на Кремъл като са гарантирали пряката енергийна зависимост на България от Русия, което е една от основните причини за високите цени в момента.

Непосилните цени на тока и газа са вследствие на целенасочената и последователна политика на европейската и българската левица да не се добиват енергоизточници в рамките на Европа. Резултатът е - липса на достатъчно горива и скъп внос от Русия, обясняват лидерите на КОДКОДКонсервативно обединение на десницата - КОД - е дясна политическа партия. Неин лидер е бившият и Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.. В момента всяка наша сметка за ток е повишена със 160 лв. заради политическия данък върху въглеродните квоти, въведени от левицата в Европа и България, към която с решенията и поведението си се прикрепи и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Национално обединение на десницата дава работещо, трайно дясно решение, което да направи достъпни цените на тока и да гарантира енергийна независимост на България.

 

Novini.bg
365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВИНКЕЛ

2021.10.28 | 16:56

1
Алоооооо, "другари" Москов и Цветанов, нещо НОВО от Турция?!

Добави коментар

Водещи новини