Москов и Цветанов: Закон за лустрацията ще изкорени бившата Държавна сигурност от властта

  • 05 ноември 2021 22:37

  • 1089
  • 14
Москов и Цветанов: Закон за лустрацията ще изкорени бившата Държавна сигурност от властта
© Републиканци за България

Никога не трябва да забравяме това, което беше преди и това, което причиняваше комунистическата партия. Ние сме единствената политическа формация, която поставя в политическите си условия да има един силен лустрационен закон. Това казаха в Шумен съпредседателите на Националното обединение на десницата Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, които бяха днес заедно с кандидатите за президент и вицепрезидент на обединението Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр. и Ивелина Георгиева, съобщават от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

На срещата с граждани присъстваха областният координатор на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. Гюнай Исмаил и кандидатите за народни представители на Национално обединение на десницата с номер 7 в интегралната бюлетина. Да изрази подкрепата си дойде и председателят на шуменската структура на Съюза на репресираните Цветан Цанински.

Цветан Цветанов: Защо БСП и ГЕРБ са доволни да си подават топката?

„Закон за лустрацията - българският вариант на закона „Магнистски“, ще пресече бившите креатури и офицери на Държавна сигурност да са на всички ръководни нива в държавата. Само така може да пресечем и корена на българската олигархия, който сега се разраства до един страхотен бурен. За мен е чест, че мога да артикулирам тази невероятна кауза на Националното обединение на десницата - закона за лустрацията. Защото ние наистина много малко знаем за това, което се е случвало преди 1989 година, за пипалата на ДС, които са били навсякъде и от които и досега страдаме еднакво - и българи, и турци, и християни, и мюсюлмани. В нашите структури агенти на държавна сигурност няма. Нямаме 27 агенти в инициативния комитет, напротив – имаме хора, които знаят цената на свободата, знаят истинския смисъл на думата демокрация“, каза Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр. и подчерта, че е много важно всички ние с възрожденски хъс да се вкараме в българския парламент една стабилна конструктивна десница, която да предложи този закон.

„Той няма да е панацея, но ще даде възможност веднъж завинаги да затворим тази страшна и печална страница от миналото“, каза Благоев.

За необходимостта от закон за лустрацията говори и Петър Москов: „Трябва да изтръгнем от ръцете на тези, които 50 години унищожаваха родовата памет, които ни противопоставяха на християни срещу мюсюлмани, на първо качество хора - партийни членове, и други. И изтръгването става през лустрационен закон, който означава да не им даваме достъп до обществени поръчки, да бъдат съдии, следователи и прокурори, и да не могат да бъдат собственици или основни спонсори на медии“.

Според Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа много хора днес казват, че се притесняват да дадат гласа си за формации, които може и да не влязат в парламента, за да не отиде гласът им на вятъра.

„Видяхме тези, които влязоха в 45-я и 46-я парламент. Кажете ми какво оставиха те и какво показаха на тези, които гласуваха за тях? Гласът им отиде на вятъра, защото нямаше никаква идеология, послания и политики. Това, което предлагаме ние е ясно – десен консервативен профил с много ясни десни решения, които ще бъдат много по-успешни“, каза той.

Тема на срещата с шуменци бе и пандемията от COVID-19. Според кандидата за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева тя вече се е превърнала в криза на обществото.

„Тази криза придобива мащаби, които застрашават нормалната функциониране на живота ни изобщо. Управлението на такава криза е отговорност на най-висшето ръководно ниво – Mинистерски съвет, премиер, президент“, каза тя и предложи мерките, които трябва да се предприемат за излизане от нея.

На първо място трябва да се проведе информационна кампания, в която компетентни хора от врата на врата да стигнат до всеки гражданин да му предоставят адекватна информация, какви са рисковeте ако се разболее от ковид, какви са рисковете ако се ваксинира.

„Когато сме убедени, че хората са получили адекватна информация, а не дезинформация и конспиративни теории, то тогава всеки ще може да направи своя информиран избор. Аз съм решила да се ваксинирам и оттук нататък се чувствам защитена и не би следвало повече да плащам сметката, да търпя ограничения, да не мога нормално да отида на театър, на работа. А другият, който е решил, че ковид няма или той не е риск за него, или го е преболедувал, или това няма да пречи на неговия бизнес, добре - нека поеме отговорността за неговото решение. И едните, и другите, заедно, след този момент да кажем „край“. Примерно, от Нова година, да кажем - няма повече мерки, няма да затваряме държавата, няма да спираме децата да ходят на училище, няма да искаме сертификат, махаме мерките и продължаваме да живеем по начина, по който живеехме преди две години“, каза д-р Георгиева.

*Платена публикация

(Купуването и продаването на гласове е престъпление)

Мая Йорданова
1089 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
РУСКИ РОБ

2021.11.06 | 11:24

14
ПРЕДИ ГОДИНИ В БЕЛЕНЕ ОГОЯВАХА СВИНЕТЕ НА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ С ТРУПОВЕТЕ НА АНТИКОМУНИСТИТЕ,СЕГА СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ,КОИТО МУТРАФОНОВА НАЗНАЧИ-ЖИВИ НИ ЯДАТ.МУТРАФОНОВА-СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ-В ПРЕЗРЯНАТА ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЛАЙНЯНА РУСКА ТЕРИТОРИЯ ОКОЛО БАЛКАНА ВЕГЕТИРАТ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ СЪС СКОТСКО РУСКО САМОСЪЗНАНИЕ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКО В РУСКАТА СМРАД...
цецоууу

2021.11.06 | 09:25

13
да ти се изтропам в асансьора, крадльо.
хахахаха

2021.11.06 | 09:24

12
цецо и пешо, подлоги на тиквата, за лустрация - лозунг, остарял преди 25 години...
Родолюбец

2021.11.06 | 09:14

11
Не щеме ний масони (Гнусен Моше Гадев), не щеме ний пари (дубайски дирхами), а искаме свобода, човешки правдини! Припев: Напред! Напред! Напред да вървим! България от робство да освободим! Не щеме ний военни, не щеме ний паши (олигарси) – жадуват свободата нашите души! Нее щеме ний подлоги (черепарски), ни православен цар (царя) – свободата свята е нашият олтар! Не щеме ний Маями, не щеме Бабикяни ни екзарх-шарлатани (Киро Ментата)! Не щем да сме робове на Господ самозван (Славуца)! Разкъсайте робове робския ярем, щом не сме свободни, по-добре да мрем!
Е са

2021.11.06 | 09:14

10
И тогава кой ще предлага селски идиоти като Гнусен Гадев?
Д-р симеон дянков

2021.11.06 | 08:47

9
Къде е Локумчев? Защо го криете във БМА след 3-та доза "ваксини" и е на кислород! Това ли искате да стане с народа?

2021.11.06 | 07:43

8
Късно е , много е късно. Лустрацията не може да изкорени внуците на агентите на ДС.

2021.11.06 | 06:54

7
Лайна на показ
????

2021.11.06 | 06:44

6
Да, така е, а Вас ДВАМАТА, КОЙ ЗАКОН ще Ви ИЗКОРЕНИ???????????????
Георги

2021.11.06 | 05:25

5
Москов да върне парите за системата с пръстови отпечатъци.

Добави коментар

Водещи новини