Д-р Даниела Дариткова: Културата е значима за обществото ни заради приоритетите в духовното развитие и ценностите, които изгражда

  • 23 юни 2021 15:26

  • 379
  • 2
Д-р Даниела Дариткова: Културата е значима за обществото ни заради приоритетите в духовното развитие и ценностите, които изгражда
© ПП ГЕРБ

Културата е изключително значима за обществото ни, заради приоритетите в духовното развитие и ценностите, които изгражда. Тя дава на поколенията храна за душата, необходима за личностно израстване. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на д-р Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е на среща с творците от фолклорния ансамбъл „Родопа“ и духовия оркестър на Смолян. В срещата участва Божидар Шуманов, кандидат за народен представител, пети в листата.

Д-р Дариткова представи и останалите кандидат-депутатите на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. По думите й предимството на листата, чийто водач е, че всички живеят в Родопите и ще останат тук, за да са близо до хората, които им гласуват доверие. Тя сподели, че срещат доста възрастни хора, притеснени от машинното гласуване, но ще се постараят да ги обучат.

„Ние искаме максимално участие в тези избори. Това е важно за демокрацията ни, за представителността в парламента, за да може този, който спечели изборите, спокойно да каже: "Аз управлявам от името на хората", подчерта Дариткова. По думите й това, от което има нужда България, е стабилност, ред и последователност, защото предизвикателствата на епидемията се отразиха на икономиката, а се очакват и социални сътресения.

„Затова е важно държавата да е със стабилно правителство. Много съжалявам, че толкова безцелно беше изгубено времето на предишното Народно събрание. Не можа да сформира правителство, а само нов Изборен кодекс, според който ще се гласува само на машини в секциите над 300 избиратели. Надявам се на добра организация, за да не се стигне до сътресения в изборния процес. Изключително важно е да получим резултат, който обективно отразява мнението на хората“, каза още д-р Дариткова.

Кандидатите на ГЕРБ-СДС за парламентарни избори се срещнаха с жители на селата Богорово и Срацимир

Тя припомни, че средствата за издръжка на ансамбъла са осигурени благодарение на финансовия министър Кирил Ананиев от предишното правителство и голямата енергия на Адриан Петров – главен художествен ръководител на ансамбъл „Родопа“, доскоро зам.-областен управител.

Дариткова каза, че разчита на доверие, за да реализират и намерението си ансамбълът да стане държавен. „За да имаме сигурност за всички вас, да радвате публиката на Смолян и България с още по-вдъхновяващи нови постановки“, изтъкна водачът на листата.

Пред творците тя представи изпълнените обещания от предходния мандат за региона - откриването на "Инвазивна кардиология" в областната болница, която трета година спасява животи, разкрито изнесено обучение на медицински сестри в Смолян към Тракийския университет, изграждането на ГКПП Рудозем-Ксанти, който е на финал, инвестиции в пътна инфраструктура на стойност над 100 млн. лева и др.

„В новия мандат, ако ни се гласува доверие, отново ще градим, ще инвестираме в инфраструктура и ще подобряваме живота на хората“, обобщи д-р Дариткова.

Novini.bg
379 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тая зоза да си

2021.06.23 | 15:49

2
лекува сланите, че културата не й е отраки

2021.06.23 | 15:31

1
СЪБИРАТ ПО 20 ЧОВЕКА?ТОВА ЛИ Е ЕЛЕКТОРАТЪТ ИМ?

Добави коментар

Водещи новини