Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора: Учителят е най- важният фактор за добро образование

16 март 2021 13:34

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Стара Загора: Учителят е най- важният фактор за добро образование
© ПП ГЕРБ
239 2

Министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, който е водач на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в област Стара Загора, проведе среща с учители и представители на образователната система в областния град.

,,Образованието е в основата на просперитета ни като държава и общество, а учителят е най-важният фактор за качеството на обучението. През последните четири години направихме учителската професия атрактивна и възвърнахме интереса към нея, защото младите хора търсят по-високи доходи. Предизвикателството пред нас е да направим устойчив този тренд'', подчерта Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Днес, в края на мандата заплатите на учителите са двойни в сравнение с 2017 г. Близо половината от училищата и детските градини са изцяло реновирани, а 80% от тях са с обновен външен вид.

През следващите четири години сред акцентите ни ще бъдат дворовете в учебните заведения, като целта ни е да изградим в тях поне по едно спортно игрище, както и площадки за безопасност на движението. Ще инвестираме и в достъпна среда , каза Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Той допълни, че е реалистично да се мисли за освобождаване на родителите от такси за детските градини. Това е процес, върху който ще работим активно, подчерта министърът на образованието.

,,По отношение на електронизацията и облачната инфраструктура сме напред в сравнение с други сфери. Предстои да бъдат разпределени 80 000 компютъра, които да достигнат до всяко училище, до всеки учител'', увери присъстващите Вълчев.

Министър Вълчев: Работим за осигуряване на справедливо финансиране в сферата на образованието

Проблем остава разширението на съществуващите бази, за да могат всички училища да преминат на едносменен режим, а в детските градини да има места за всички деца. Заложени са и средства за ученически общежития. Почти всички училища и детски градини в община Стара Загора са реновирани. Предстои обновяване на училищна инфраструктура за още 10 млн. лв., както и изграждане на нова детска градина в центъра на града.

Стара Загора има нужда от нови учебни корпуси, но за съжаление не всеки двор на училище позволява това. Въпреки това правим всичко възможно да решим проблемите, увери министърът на образованието.

,,Имаме най-успешния министър на образованието след демократичните промени. Добър диалог, чуваемост, енергия и визия, са нещата, които го отличават. Никога не сме имали такъв ръст на заплатите, като днес учителите получават с 25% над сумата на средното за страната заплащане. Повишава се авторитетът на учителя, което е положителна тенденция'', подчертаха от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Учредиха специална грамота в чест на Красимир Вълчев, награждават го с нея

В пандемията показахме на българското общество, че сме единни. Преминахме за един ден към онлайн обучение. Но днес знаем, че никое електронно обучение не може да замени учителя, категоричен е Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

От структурата на Синдикат на българските учители към КНСБ в Стара Загора връчиха благодарствена декларация на министъра в подкрепа на кандидатурата му за народен представител, с която изразяват увереността си, че ще се продължи добрата политика в сферата на образованието.

Novini.bg
239 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ей

2021.03.16 | 13:42

1
ей гробарски боклук, кажи как прониква джендър образованието в нашите училища???? гроб и лично тиквата проводници ли са на чуждите интереси в обучението на нашите деца??
Lauraa17

2021.04.10 | 03:55

2
­В­­­и­­­ж­т­­е­­­ ­­м­­о­­я­­­т­а­ ­­т­­­и­й­­­н­­ ­­­п­у­т­­­к­а­­­ ­­-­­ ­­W­­­W­W­­.­­B­G­1­­7­­.­C­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини