Учредиха специална грамота в чест на Красимир Вълчев, награждават го с нея

  • 25 февруари 2021 10:51

  • 4181
  • 6
Учредиха специална грамота в чест на Красимир Вълчев, награждават го с нея
© Булфото (архив)

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" днес ще връчи грамота на Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 за най-успешния министър на образованието от новото време и в чест на 3-ти март, националният празник на Република България. Специалната грамота е учредена в чест на министър Вълчев за безспорните му заслуги във формиране на нови политики в системата на образованието и промяна на българското образование в унисон с европейския и световния опит.

По време на управлението на екипа на министър Вълчев и последното правителство на премиера Борисов учителските заплати се повишиха двойно, повишиха се допълнителните плащания за работещите в системата на образованието. За първи път се формира една нова политика за защита на педагогическите специалисти от прегарянето в професията. Синдикат "Образование" адмирира действията на министър Вълчев, според който доброто българско образование зависи от добрите учители.

Красимир Вълчев: Всеки момент системата може да премине в обучение в електронна среда

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" като основен социален партньор вярва в започнатите стратегии и надграждане на нови политики, които основно учителите и техните организации посочваха в интерес на децата и учениците в България и възраждането на авторитета и просперитета на българските учители.

Връчването на специалната грамота ще се случи днес в Министерството на образованието и науката.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева също ще получи грамота за отлично социално партньорство и в чест на 3-ти март. Грамотата се присъжда на министър Сачева за нейните заслуги във формиране на нови социални политики в системата на образованието.

По инициатива на министър Сачева беше променен КТ като ранното пенсиониране на учители и директори вече се случва само по техен избор. Тази очаквана промяна повиши авторитета на педагогическите специалисти. Синдикат "Образование" адмирира действията на министър Сачева за защита условията на труд на българските учители и предпазване от "бърнаут" ефекта на професията.

Последвайте канала на

Novini.bg
4181 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Pamelaa21

2021.04.10 | 03:57

6
­­­В­­­и­ж­­т­е­­ ­м­о­­я­­­т­­а­­ ­­­т­­и­­й­н­­ ­­п­­­у­­т­­­к­­а­­ ­­-­­ ­­W­­­W­W­.­B­G­1­­7­.­­­C­­­L­U­­­B­­
хм

2021.02.27 | 22:58

5
Критерият? Какво се постигна за формирате на компетенции? Децата и учителите мотивирани ли са да учат? Стреса при едните и другите и в семействата как ви се струва? Чантите олекнаха ли? Учебниците станаха ли качествени? Намаля ли агресията????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

2021.02.25 | 19:30

4
И каква е тази политика против „прегряване” в професията, че не разбрах?
Милиарди

2021.02.25 | 16:55

3
И за милиардите, с които министърът оправи образованието, за това, че направи чистка на неудобни учители и директори-пенсионира ги не по тяхно желание и преди да навършат години, за голямото послушание пред Б. Б., за....
Red

2021.02.25 | 16:44

2
Вие нормални ли сте?
gramotata

2021.02.25 | 11:06

1
грамотата е за въвеждане на джендър обучението в училищата, премахване на български автори и за про турска и про циганската пропаганда под формата на толерантности, присъствия, съжителства и други соросоидни форми

Добави коментар

Водещи новини