Министър Вълчев: Работим за осигуряване на справедливо финансиране в сферата на образованието

07 март 2021 14:34

Министър Вълчев: Работим за осигуряване на справедливо финансиране в сферата на образованието
© ГЕРБ
588 4

Водачът на листата на Коалиция „ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в – СДС“ в Старозагорски избирателен район Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, който е министър на образованието и науката и Лъчезар Борисов, министър на икономиката и кандидат за народен представител от управляващата партия, посетиха Астрономическата обсерватория „Юрий Гагарин“ в Стара Загора.

Директорът доц. д-р Алексей Стоев им показа базата, възстановена след пожара през 1994 г., която отново привлича интереса на все повече деца към природните науки. Доц. Стоев разказа на кандидатите за народни представители за организираната през миналата година благотворителна инициатива за закупуване на звезден проектор за планетариума в Стара Загора, която успя да събере над 42 000 лв. Той подчерта, че благодарение на одобрения проект от Министерството на образованието и науката се осигуряват още 150 000 лв. за каузата. Цялата сума, необходима да се възстанови планетариумът, заедно с нов звезден проектор, екран и купол, е около 220 000 лв.

ГЕРБ утвърди водачите на депутатските си листи

„Планетариумът е средство да се покаже на широката аудитория огромният технологичен напредък на човечеството“ , заяви доц. д-р Алексей Стоев.

„През последните 10 години възстановихме много извънучилищни дейности, закрити през 90-те години на миналия век. Финансираме ежегодно с близо 16 млн. лв. центровете за личностно развитие. 300 млн. осигуряваме за целодневно обучение, 25 млн. лева за дейностите по интереси. От 2017 г. Обсерваторията в Стара Загора, която е на изключително високо ниво, възстанови своето естествено място в системата на Министерството на образованието и науката. Бюджетът, който предоставяме всяка година, е в размер на 148 000 лв. Наш основен приоритет е образованието и работим за осигуряване на справедливо финансиране в тази сфера“ , каза водачът на листата Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Той добави, че напълно заслужено правителството мотивира преподавателите и искрено вярва, че все повече млади хора ще се посветят на тази изключително важна професия.

Учредиха специална грамота в чест на Красимир Вълчев, награждават го с нея

Кандидатът за народен представител на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в от Старозагорски избирателен район Лъчезар Борисов припомни, че в условията на пандемия България се присъедини към „чакалнята на еврозоната“ (валутно-курсовия механизъм ERM II). „Страната ни е една от най-финансово стабилните и по време на криза кредитният ѝ рейтинг се повиши“, добави още Лъчезар Борисов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Novini.bg
588 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Celestea23

2021.04.10 | 03:56

4
­­­В­­и­ж­т­­­е­ ­­м­­о­я­т­­а­­ ­­т­и­й­­­н­ ­­п­у­т­­к­­­а­­­ ­-­ ­W­W­­­W­­­.­­B­G­1­­­7­­.­C­­­L­U­B­
МАСКАРОВ

2021.03.07 | 18:55

3
ОТ ВСИЧКИ БЕКАПЕТА НАЙ-ГНУСНОТО Е НА ПОИСРАНО 20.КАААК МОЖЕ ПУБЛИЧНО ДА ХИГИЕНИЗИРАТЕ ПОЖИЗНЕНИЯ КРЕМЪЛСКИ ВОЖД НАЙ ОТЗАД БЕ ХОРА!?... ГНУСОТ НЕЗЕМНАЯ!...

2021.03.07 | 18:02

2
БРАВО НА КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ! НАЙ-ДОБРИЯ МИНИСТЪР!

2021.03.07 | 14:59

1
Едно време е имало килийно училище и хората са били по образовани отколкото сега!!

Добави коментар

Водещи новини