Ще има ли промени в политиката на МОН?

12 май 2021 11:34

Ще има ли промени в политиката на МОН?
© Bulphoto (архив)
747 1

Няма да има никакви резки промени в политиките, които води Министерството на образованието и науката /МОН/, и ще работим в режим на пълна прозрачност и публичност в решенията, които вземаме.

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат по начина, по който са планирани и по който са подготвени от досегашния екип на министерството. Няма да променяме нищо, защото времето е много кратко и системата трябва да знае, че нещата ще се случат така, както са подготвени, каза служебният министър на образованието и науката проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С на церемонията в МОН при получаването на поста от досегашния министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

СНИМКА: МОН


Проф. Денков благодари на министър Вълчев и на неговия екип, защото през последните четири години се вижда напредък във всички основни области, за които отговаря МОН - училищното образование, висшето образование, науката. Във всяка от тези области екипът може да се гордее с това, което е постигнато, каза служебният министър на образованието за работата на своя предшественик на поста.

През следващата седмица ще представим приоритетите на МОН по време на служебния кабинет, както и екипа, с който ще ги изпълняваме, съобщи министър Денков, предаде БТА. Той каза, че има няколко задачи, по които може да се ускори напредъкът, те са важни и са свързани със следващите периоди на финансиране.

Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С не за първи път сяда в министерското кресло на МОН. Президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се спира за втори път на него. Първият му министерски мандат бе отново в служебен кабинет на Радев - този с премиер проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то (януари-май 2017 г.).

България вече има ново правителство! Президентът назначи служебен кабинет

Novini.bg
747 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.12 | 12:32

1
МOН и политика, силни думи.

Добави коментар

Водещи новини