Лиляна Павлова се връща в парламента (видео)

  • 19 декември 2018 12:13

  • 2342
  • 5
Лиляна Павлова се връща в парламента (видео)
© Novini.bg

Министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена отчете днес дейността на страната ни по време на европредседателството, както и свършеното от тройката, в която заедно с нас са Естония и Австрия.

Припомняме ви, че страната ни пое първото си европредседателство от Естония и го предаде на Австрия. На 1 януари Австрия пък ще го предаде на Румъния. Така в края на тази година ще бъде закрито и Министерството на европредседателството, ръководено от Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

"В рамките на Българското европредседателство приехме удвояването на бюджета за проекта "Еразъм плюс", заяви тя.

"Председателството трябва да обединява и да води. В него няма място за принципа разделяй и владей. Откритият подход и доброто партньорство е най-добрият начин за председателство", обяви Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

"Изключително важно е това председателство да е достъпно и отворено към хората", категорична бе тя.

"Румънското европредседателство, което ще започне е много важно, защото през следващите месеци ще се подготвят изборите за европейски парламент", напомни Павлова.

"Румънското председателство ще има четири направления, които са изключително важни за България - дебата за бъдещия бюджет и многогодишната финансова рамка, миграцията, дебата за дигитална Европа и Брекзит", разкри тя.

„Реално европредседателството на България струва 62 млн. лв. Това е много по-малко от планираното, предвид, че имаше повече събития и гости в страната ни“, съобщи министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Министърът заяви категорично, че не трябва европредседателството ни да се обвързва с Шенген и Еврозоната. „Безспорно се промени имиджа ни и доказахме, че Съединението прави силата. Надявам се, че това ще бъде и мотото за евроизборите, защото сега наистина Европа трябва да бъде единна“, каза още Павлова.

Днес Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена дойде на брифинга с патерици. Тя не съобщи причината, за да ги използва, но поясни, че след рехабилитацията, която ѝ предстои, най – вероятно ще се върне в парламента, предаде репортер на Novini.bg.

Десислава Станева
2342 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2018.12.19 | 16:46

5

Женоподобно същество с комунистически -партизански генезис и вродена тъпотия

Роб на влаЗта

2018.12.19 | 13:54

4

Толкова способна ...жена..
С пръст една свършена работа не може да посочи...
Нашата гордост липсваше на Б.Б. и Ц.Ц. и не бяха апсолютно ненужно съвършенни..

ХХХХХХХ

2018.12.19 | 13:50

3

Браво. Навреме се връща за Коледа. Ще замести нейните събратя дето ще дадат фира под елхата в Пловдив.

1

2018.12.19 | 13:37

2

„Реално европредседателството на България струва 62 млн. лв."... Грешни пари за скъпи софри.

Емигрант

2018.12.19 | 12:37

1

След Коледа трудно ще се върне...

Добави коментар

Водещи новини