Лидери от ЕС и Балканите идват в София на Дигитална асамблея 2018

  • 15 юни 2018 16:10

  • 1093
  • 0
Лидери от ЕС и Балканите идват в София на Дигитална асамблея 2018
© eu2018bg.bg

Дигитална асамблея 2018 #DA.18eu - най-голямото събитие от календара на Българското председателство, посветено на цифровизацията, ще се състои на 25 и 26 юни в НДК, съобщиха от Представителството на ЕК в България.

То е под егидата на българския комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и се организира от генералната дирекция "Съобщителни мрежи, съдържание и технологии" на Европейската комисия. В откриването на Асамблеята ще участват министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и заместник-председателят на Европейския парламент Евелин Гебхарт, се посочва в съобщението.

Сред гостите ще бъдат министри от държавите членки на ЕС, както и от Албания, Република Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия, Косово и Черна гора. Дигиталната асамблея е годишен форум на най-високо равнище, който събира повече от 1000 заинтересовани страни и политици за обсъждане на цифровата политика на ЕС и последствията от последните технологични разработки. Основни теми ще бъдат цифровите умения, киберсигурността, изкуственият интелект и цифровото бъдеще на Европа, а специален фокус ще бъде цифровизацията на Западните Балкани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини