Бойко Борисов и Мария Габриел откриват форум "Формиране на дигиталното бъдеще на Европа"

  • 19 април 2018 07:13

  • 1100
  • 2
Бойко Борисов и Мария Габриел откриват форум "Формиране на дигиталното бъдеще на Европа"
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и европейският комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ще открият в столицата международна конференция под наслов "Формиране на дигиталното бъдеще на Европа: Високопроизводителни изчисления за научни и промишлени приложения в изключителен мащаб".

Това съобщиха от правителствената информационна служба. Форумът цели да повиши осведомеността относно ролята на високопроизводителните изчислителни системи за формирането на цифровото бъдеще на Европа и за осигуряване на решения на множество социални и икономически предизвикателства.

Конференцията ще се фокусира върху въздействието на високопроизводителните изчисления върху развитието на научните изследвания и иновациите в полза на обществото и икономиката, като се акцентира върху възможностите за повишаване на конкурентоспособността на страните от Южна и Източна Европа, посредством високопроизводителните изчисления.

Събитието се организира съвместно от Европейската комисия и Министерството на образованието и науката в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. То ще събере представители на институциите на ЕС, национални, регионални, местни публични органи, представители на академичните среди, инвеститори и други заинтересовани страни.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1100 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.19 | 10:08

2
САМО ИМ ВИЖТЕ СНИМКАТА.КОЛКО СА СМЕШНИ.
Malin Petrov

2018.04.19 | 07:59

1
Bochko Merkelov kakvo li ne otkriva za da si napylni djoba

Добави коментар

Водещи новини