Бойко Борисов приема постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС

  • 31 май 2018 09:20

  • 2748
  • 1
Бойко Борисов приема постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС
© Булфото (архив)

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще приеме днес постоянните представители на правителствата на държавите-членки на ЕС (КОРЕПЕР 2) към Брюксел, съобщиха от правителствената пресслужба.

Дипломатическите представители на държавите-членки на ЕС, които заседават във формата Корепер 2, подготвят най-ключовите заседания и формати на Съвета на ЕС. Корепер е основният подготвителен орган на Съвета. Всички точки, които се включват в дневния ред на Съвета, се разглеждат първо от Корепер, освен ако Съветът не реши друго. В посещението участват също генералният секретар на Съвета Йепе Транхолм-Микелсен и членове на кабинета на Доналд Туск.

Посещението на постоянните представители е традиционно събитие, което се провежда по време на всички ротационни председателства на Съвета на ЕС. То включва освен официална част и срещи, така и разнообразна програма в страната-ротационен председател, имаща за цел демонстрация на успешни бизнес проекти и публично-частни партньорства, както и популяризиране на културните забележителности и традиции на страната домакин.

Посещението е от изключителна важност по отношение изграждането на общото впечатление от Българското председателство и постигане на желаните цели и резултати.

Последвайте канала на

2748 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Отвратен

2018.05.31 | 09:57

1
Това е генералът, който не знае:
1) Когато се козирува, палецът не се свива към дланта на ръката, а се изпъва и долепва плътно към дланта!
2) Недопустимо е да се козирува на "гола" глава! Козируващият задължително по устав е със шапка!
Но това не е единственото, което този мъдрец не знае!

Добави коментар

Водещи новини