Премиерът: Обединени можем да свършим много работа (снимки+видео)

  • 26 май 2018 11:37

  • 3665
  • 2
Премиерът: Обединени можем да свършим много работа (снимки+видео)
© Министерски съвет

България и Хърватия са от силните държави, обединени можем да свършим много работа.

Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на пресконференция, проведена заедно с хърватския му колега Андрей Пленкович.

"Благодаря за възможността да открия паметник на Иван Вазов тук в Загреб", посочи министър-председателят.

По думите му трябва да направим всичко възможно за ситуацията на Балканите.

„Това са нашите Балкани, нашата Европа и трябва да вложим усилия в Босна и Херцеговина и в Косово. Огромни проблеми стоят пред нас и започнахме да ги решаваме в София като европредседатели. Но ако нямаме подкрепата на Хърватия, на Андрей, то в София е било само една добра среща", посочи още Борисов.

"Ако не гарантираме, че темата за Западните Балкани ще остане в дневния ред на Европейския съюз, тогава Срещата на върха в София е била просто една добра среща. Трябва да направим всичко възможно да не допуснем отново конфликт като този в бивша Югославия. Това са нашите Балкани, нашата Европа и затова трябва да положим огромни усилия", заяви Борисов.

Той посочи, че е обсъдил темата и с папа Франциск при аудиенцията си вчера и е получил съгласието му да посети България, Румъния и при възможност и друга държава от региона с основната цел да изпрати послание за мир и разбирателство.

На пресконференция след срещата си с хърватския премиер, по чиято покана е в Загреб, министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г подчерта, че диалогът може да доведе до разбирателство, дори между държави с многогодишни проблеми помежду им. Той даде пример в новия етап в отношенията между България и Република Македония и разказа за поредното съвместно честване, обединило двете страни – отдаването на почит в Рим на делото на светите братя Кирил и Методий.

Борисов благодари и за възможността броени дни след отбелязване на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост в хърватската столица да бъде открит паметник на патриарха на българската литература Иван Вазов, което е още един символ на близостта между страните и народите ни.

 

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3665 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.05.26 | 13:21

2
ПРОСТ В ИЗКАЗА СИ КАКТО ВИНАГИ.

2018.05.26 | 12:02

1
пехливанина оправи всичко тук и сега обенява надлъж и нашир...

Добави коментар

Водещи новини