Дискусия за инвестиционния потенциал на Западните Балкани започва в НДК

  • 16 май 2018 06:23

  • 1713
  • 0
Дискусия за инвестиционния потенциал на Западните Балкани започва в НДК
© eu2018bg.bg

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 организират дискусия на тема "Инвестиционен потенциал на Западните Балкани" от 11.00 ч. в зала 3 на НДК, съобщиха от БФБЛ.

Събитието е в навечерието на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от ЕС и Западните Балкани в София - период, който предоставя изключителен шанс за насочване на вниманието към възможностите за инвестиции и бизнес развитие на целия регион, отбелязват организаторите на форума.

Конференцията има за цел да насърчи регионалното сътрудничество в икономическата сфера като важна част от европейската интеграция на Западните Балкани и основен двигател на техния напредък и благоденствие.

За участие в срещата са поканени премиерът Бойко Борисов, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министърът на икономиката на Македония Крешник Бектеши, директорът на БАИ Стамен Янев, представители на бизнеса - председателят на Форума Ираван Хира и членове на УС, управители на водещи компании от България и региона, дипломати.

Във фокуса на внимание на срещата на лидерите от публичния и частния сектор от България и региона са икономическият потенциал на Западните Балкани, мерките за привличане на чуждестранни инвестиции и добри практики за устойчиво развитие.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1713 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини