Борисов: Не съм спрял да защитавам българските превозвачи, но не съм гръмогласен и "смел"

  • 15 май 2018 19:27

  • 9311
  • 8
Борисов: Не съм спрял да защитавам българските превозвачи, но не съм гръмогласен и "смел"
© Булфото

България върви уверено по пътя си към Шенген и еврозоната, Испания ни подкрепя по този път. Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след среща с испанския министър-председател Мариано Рахой.

Борисов припомни, че приятелството с Рахой датира още от времето, когато е бил вътрешен министър. Той посочи това, като подчерта, че България има перфектно полицейско сътрудничество с Испания. Борисов благодари на испанския премиер, че оценява по достойнство Българското председателство на ЕС.

Той съобщи, че с испанския премиер са се обединили около мнението, че трябва да бъде намерен най-добрия възможен вариант за Брекзит.

Използвах доста от времето, за да го запозная с това, което правим със Западните Балкани. Основната ни цел е да превърнем Балканите в строителна площадка, добро място за живеене и за бизнес. Мисля, че и Испания, която не признава Косово, ще подкрепи този процес, заяви министър-председателят.

Информирах го за казуса с превозвачите – че транспортните работници трябва да се разглеждат с еднакъв аршин. Най-много ни притеснява завръщането у дома на всеки три седмици, което убива бранша у нас. Трябва да се намери разумния компромис за нашите превозвачи, подчерта Борисов.

Премиерът е категоричен, че пакетът за мобилност ще ощети българските превозвачи. Целта е да се намали конкуренцията в наше лице. Най-лесният начин е това да се направи като се извадят на преден план удобства за шофьорите. Само че като се сложи на масата целият пакет, нещата не изглеждат точно така, детайлите променят цялата конфигурация. На хотел ли трябва да отиде шофьорът – кой ще му пази тира – застрахователят не поема щетите от евентуална кражба. С какво ще отиде до хотел и колко ще му струва това, заяви Борисов.

По думите на Борисов начинът да се защитават успешно интересите на българските превозвачи е да се говори с премиер след премиер. От позицията на силата не знам дали ще успеем, защото сме в периферията. Не съм спрял да защитавам интересите на превозвачите, само че не съм толкова гръмогласен, "смел", брутален като лидера на опозицията Корнелия Нинова, който обяснява как ще разбие Франция, Германия и ще ги изхвърли от Евросъюза. Оптимист съм, защото мисля, че по правилния начин, с такт и с диалог се опитваме да свършим работа, заяви още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Министър-председателят изтъкна, че темата за ядреното споразумение с Иран ще бъде повдигната утре на Съвета по транспорт.

Борисов се надява да бъдат разрешени проблемите с Украйна, както и с Русия, защото страната ни има добър стокооборот с тази страна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9311 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини