Борисов: Перспективата пред Западните Балкани ще позволи младите да останат в региона (снимки)

  • 19 април 2018 15:20

  • 1699
  • 4
Борисов: Перспективата пред Западните Балкани ще позволи младите да останат в региона (снимки)
© Министерски съвет

Бъдещето на Западните Балкани е в младите хора и тяхното развитие, заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който участва в закриването на Европейската младежка конференция в София, съобщиха от правителствената пресслужба.

В изказването си премиерът подчерта взаимовръзката между два от основните приоритета на Българското председателство на Съвета на ЕС - Западните Балкани и бъдещето на Европа и младите. Борисов акцентира върху единодушното мнение на европейските лидери за необходимостта от европейска интеграция на страните от региона.

Трябва да вървим в тази посока, защото младите, кадърните хора от Балканите отиват в развитите държави. Затова ние трябва във всяко отношение да помагаме и поощряваме тези страни, за да останат младите хора да се развиват на Балканите. Те не са бъдещето, те са настоящето, каза министър-председателят.

Българският премиер приветства решението на ЕК за стартиране на преговорите за присъединяване с Албания и Република Македония и акцентира, че не трябва да се допускат "черни дупки" в карта на Европа и всички страни от региона трябва да имат ясна европейска перспектива. Трябва политическите елити там, а и ние, с всичките си усилия да помогнем, заяви той.

Министър-председателят съобщи за проведените по-рано през деня форуми посветени на дигиталното обучение и нови технологии. Той заяви, че Европейската младежка конференция дава възможност младите хора не само да представят своите приоритети, но и да се включат активно в тези процеси.

Борисов подчерта и значението на образованието за развитието на младите хора, като отбеляза, че за последната година с предприетите от правителството мерки в тази сфера над 20 хиляди деца, отпаднали от образователната система, са се върнали в класните стаи.

Форумът се проведе в София от 17 до 19 април като част от календара на Българското председателство на Съвета на ЕС и засегна един от основните приоритети на страната ни - бъдещето на Европа и младите хора. Българското правителство е първото, което поставя сред хоризонталните приоритети в рамките на своето Председателство младите хора и бъдещето на Европа. Това е продиктувано от целенасочената му политика за качествено и устойчиво младежко развитие.

В рамките на Конференцията участие взеха 250 млади хора и представители на институции, отговорни за младежта от държавите-членки на Европейския съюз, както и страните от Западните Балкани и Източното партньорство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1699 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Колчо

2018.04.24 | 07:52

4
Борисов не е идеален,но във всички случаи е по-добър от костовци и от станишевци.

2018.04.19 | 23:30

3
В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА БЯГАТ ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ 2,КОИТО ОСТАНАТ УМИРАТ И ИЗНЕМОГВАТ ОТ НЕМОТИЯ И БОЛЕСТИ,А ТОЙ ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ СЕ ЗАГРИЖИЛ.ЩЕ ГИ ОПРАВИ,КАКТО ОПРАВИ ТАТКОВИНАТА.
dekameron

2018.04.19 | 16:31

2
perespektiva da ostanat vav zapadnite balkani imat samio kradci kato teb i taci a mladite hora niamat rabota pri prestapnici kato vas.
Ввв

2018.04.19 | 16:24

1
Кой ще стои тук ма тикво проста,да не дава Господ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини