Турски изследовател: Местан беше предаден от своите

  • 31 март 2017 13:05

  • 26693
  • 2
Турски изследовател: Местан беше предаден от своите
© Булфото (Архив)

ДОСТ имаха шанс, но той беше проигран. Ако трябва да бъда по-конкретен, смятам, че Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в беше предаден от своите хора, които, може би, не го подкрепиха достатъчно и някои се извъртяха в последния момент и продължиха да работят с ДПС. Това смята историкът, изследовател и писател Ибрахим Карахасан-Чънар.

Той коментира, че причините за провала на ДОСТ е както в Турция, така и в България. От една страната секциите в южната ни съседка са били драстично намаление. От друга пък Кърджали винаги е била крепост на ДПС и трудно би могло това да се провали.

"Следя турските организации в Истанбул. Оказа се, че 30-40% от хора, които е трябвало да гласуват за ДОСТ, не са гласували за ДОСТ, а са гласували за ДПС. Смятам, че тези хора не искаха да сменят господаря си с нов", заяви той пред БНР.

Ибрахим Карахасан-Чънар даде оценка и за ситуацията в Турция. Направи коментар и за Ахмед Доган.

"Той (Доган) трябваше да се покаже, че съществува в пространството: "Ето ме, аз съм тук". Дали Турция ще се отдели от светския път, не зависи от Доган, а от политическата обстановка в Турция. Моето лично мнение е, че Турция е поела по светски път. Каквото и да стане, смятам, че Ердоган няма да дръпне Турция назад, но ще спре развитието", обясни изследователят.

Борислава Бибиновска
26693 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.27 | 16:47

2
а ти да го духаш и на двамата !!!

2017.04.27 | 16:46

1
доган е ибал бойко

Добави коментар

Водещи новини