Ивайло Калфин: Президентската институция е страшно обезличена

  • 28 септември 2016 15:33

  • 1364
  • 3
Ивайло Калфин: Президентската институция е страшно обезличена
© Булфото

Президентската институция е страшно обезличена и в момента отсъства от важните теми, които вълнуват хората. Това каза днес във Варна кандидатът за президент на АБВ и коалиция Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Според него е очевидно бягането на институцията от горещите теми, а по думите му тя трябва да прави точно обратното.

Калфин каза, че темата с президентските правомощия е тема на някой следващ президент и някой следващ мандат. Според мен тя е уместна. Моето виждане е, че трябва да има повече правомощия към президента, без да е задължително да сме президентска република, обясни той.

Калфин каза, че все още не е ясно кой ще е кандидатът му за вицепрезидент. По думите му се разговаря с няколко души, като нито една от седемте партии в коалицията няма претенции за квоти. Според него кандидатът за вицепрезидент трябва да човек, който има някаква кауза, който се е доказал в дадена област, а не някой, който просто да изглежда добре на снимка.

В коментар за смяната на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН с тази на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, Калфин посочи, че това е изключително лошо решение на правителството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1364 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.09.28 | 21:01

3
Модераторче мога ли да ти иба майката педалска ??????????
Не, Калфин,

2016.09.28 | 20:57

2
Президенството е тотално осрана институция след седесарската Ирладска овчарка Роско.
гошо

2016.09.28 | 20:45

1
Бъркаш,Послушко!Президентството не е безлично,а противно.Безличен си ти.

Добави коментар

Водещи новини