Ексдепутат от ДПС оглави общинарите в Шумен след скандал

  • 08 ноември 2011 18:32

  • 1778
  • 1
Ексдепутат от ДПС оглави общинарите в Шумен след скандал
©

Мажоритарният ексдепутат от ДПС проф. Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, който напусна тази есен Народното събрание без скандал, оглави местния парламент на Шумен.

До избора му се стигна след 4 часа процедурни препирни и две напрегнати гласувания. От втория път той успя да събере нужните му 21 гласа от 41. Първата общинска сесия в Шумен стартира с клетва на съветниците, избрания за втори мандат кмет Красимир Костов/БСП/ и кметовете на села. Последваха горещи избори за водач на общинския съвет, заради паритета на силите. БСП и ГЕРБ в Шумен имат по 16 съветници. ДПС са с 4 и в комбина със социалистите нямат нужното мнозинство. "Атака" и Демократи за "Десетия град" са с по 2-ма, а НДСВ е с 1. Решаващ бе 1 глас. При първия тур на избора се състезаваха проф.Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски от ДПС и Иван Капралов от Демократи за "Десетия град".

Ексдепутатът получи 20 гласа, опонентът му 18, а 3 бюлетини бяха недействителни. При втория тур Капралов се оттегли, а в битката се включи бившата шефка на съвета Даниела Русева/НДСВ/, чиято кандидатура издигнаха ГЕРБ. Проф. Колев я надви с 21 гласа, дамата взе само 16, четирима пуснаха невалидни бюлетини. Ексдепутатът призна, че е притеснен от атмосферата, макар че е навикнал на доста неща в парламента. Обяви, че ще работи за просперитета на Шумен и в синхрон с кметското ръководство.

Последвайте канала на

Novini.bg
1778 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
shumen

2011.11.10 | 07:28

1
пандизчия

Добави коментар

Водещи новини