Техническа грешка прати кмет да управлява чуждо село

  • 08 ноември 2011 16:21

  • 1774
  • 1
Техническа грешка прати кмет да управлява чуждо село
©

Техническа грешка “изпрати” кмет на село от община Панагюрище да управлява в съседното селище.

Досегашният управник на Поибрене Иван Пандуров спечели изборите в прочулото се преди години с натровената с арсен питейна вода средногорско селище. Той получил доверие още на първия тур. Общинската избирателна комисия обаче го обявила за кмет на Панагюрски колонии, пише "Труд".

Истината лъснала, когато класиралата се на второ място само с 12 гласа зад Пандуров кандидатка на “Евророма” Нина Калоянова решила да оспори резултатите от вота. Заради малката разлика и нарушения, свързани с гласуване след края на изборния ден, тя подала жалба в Административния съд в Пазарджик. В нея поискала решението на ОИК да бъде отменено, а изборът за кмет - обявен за недействителен.

Административните съдии обаче открили недоразумението. В протокола нещата били наред, но грешката била в крайното решение. Така съдът отказал да обяви избора за управник на Поибрене за недействителен по жалбата на Калоянова, а върнал книжата на ОИК-Панагюрище и й дал 24-часов срок да оправи нещата.

Едва след поправката административният акт може да бъде обжалван по същество, категорични са магистратите, които са се хванали за главата от грешката на изборните надзорници.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.08 | 17:31

1
hahahahaahaaaaaaaaaaaaaa

Добави коментар

Водещи новини