Кандидат-кмет иска касиране, раздавали бали сено на избирателите

  • 03 ноември 2011 21:24

  • 1525
  • 4
Кандидат-кмет иска касиране, раздавали бали сено на избирателите
©

Още три искания за касиране на вота са внесени в Общинската избирателна комисия в Разград - съобщи говорителят на инситуцията Стоян Дончев.

И трите са за кметове на населени места. За едното село - Мортагоново - вече бе внесена жалба, но от друг кандидат. Преди седмица да бъде обявен за победител още на първи тур поиска Руждет Исмаил от ДПС, сега независимата Рукие Алиева, която изгуби балотажа с 4 гласа разлика настоява за ново приброяване и касиране на вота.

Също с 4 гласа разлика е изгубил вота на втори тур независимият кандидат за кмет на Радинград Себайдин Халил. Той обаче не иска повторно броене на бюлетините, а ново гласуване с аргумента, че на избирателите е повлияло раздаване на бали сено от местната земеделска кооперация. Това ставало срещу уверението, че ще гласуват за ДПС.

Третото искане за касиране е от Гецово, от незамисимия кандидат за кмет Емил Гиздов. Той смята, че кандидатът на БСП е извършил неправомерни действия. Гиздов изгуби балотажа от кандидата на ГЕРБ Пламен Пантилеев.

Жалбите ще бъдат внесени в Административен съд - Разград - увериха от ОИК-Разград. Междувременно магистратите насрочиха дело за касиране срещу ОИК-Кубрат. То е от името на на кандидата на ДПС за кмет на село Беловец Кязим Хасанов. Той е изгубил още на първи тур от Нуржихан Юзеирова от ГЕРБ. Процесът за касиране на вота започва на 8 ноември.

Последвайте канала на

1525 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Satoshi

2013.11.29 | 06:34

4
I'm relaly into it, thanks for this great stuff!
Shutaro

2013.11.28 | 14:17

3
Hey, kilelr job on that one you guys!
Lais

2013.11.28 | 12:51

2
Many many quialty points there.
Mert

2013.11.26 | 16:14

1
Many many qutaily points there.

Добави коментар

Водещи новини