Двама кандидат-кметове с обща жалба за касиране на изборите

  • 03 ноември 2015 10:41

  • 1330
  • 0
Двама кандидат-кметове с обща жалба за касиране на изборите
© Булфото

Двама от кандидатите за кмет на Варна на отминалите избори подписаха обща жалба с искане за касиране резултатите от вота, съобщиха от пресцентровете на кандидатите.

Жалбата е внесена тази сутрин в Административния съд в крайморския град.

Под жалбата са подписите на Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна, която се яви на изборите като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП и Екогласност, и на Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на, номиниран от местна коалиция.

Жалбата е подкрепена и от Николай Недков от ДСБ, който бе кандидат за общински съветник от листата на "Реформатори и патриоти - Решението за Варна".

Искането към Административния съд е решенията на ОИК за избор на кмет и разпределението на мандатите в Общинския съвет да бъдат обявени за недействителни, както и за спиране на изпълнението им. Според вносителите на жалбата това се налага, тъй като са допуснати съществени нарушения в организирането и провеждането на изборите, както и при отчитането на резултатите.

Последвайте канала на

1330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини