БСП поиска касиране на изборите за съветници в Шумен

  • 03 ноември 2011 10:25

  • 927
  • 0
БСП поиска касиране на изборите за съветници в Шумен
©

В Шуменски административен съд вчера е депозирана жалба от БСП, представлявана от Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, депозирана чрез пълномощник Иван Иванов срещу Решение на ОИК – Шумен от 25 октомври за определяне на резултатите от изборите за общински съветници в община Шумен. Това съобщи пред журналисти говорителят на институцията съдия Христинка Димитрова.

Основните аргументи за незаконосъобразност на решението се свеждат до твърдения за допуснати многобройни поправки в протоколите на секционните избирателни комисии. Като самостоятелно нарушение се сочи, че гласуването е продължило след 19.00 часа и по този начин неправомерно са допуснати до гласуване избиратели. В жалбата е изразено несъгласие и с определената „Общинска избирателна квота”. Оспорващият твърди, че ако посочените в жалбата нарушения не били допуснати, това би довело до друг резултат на разпределение на броя на общинските съветници по кандидатски листи, от което пряко е ощетена БСП. По жалбата е образувано административно дело.

През вчерашния ден жалба е постъпила и от Ивалина Димитрова, действаща в качеството си на упълномощен представител на БСП за община Нови пазар, срещу решение на Общинска избирателна комисия-Нови пазар за избиране на общински съветници. Решение на ОИК-Нови пазар от 31 октомври за избиране на общински съветници е обжалвано в частта, относно определяне на Хюсеин Хюсеин като съветник от ДПС, оспорена е процедурата за разпределяне чрез жребий на един мандат от общия брой мандати за общински съветници между БСП и ДПС. И по тази жалба е образувано дело.

В Административен съд-Шумен е образувано и административно дело във връзка с депозирана жалба от Правдина Николова, координатор на НДСВ и кандидат за общински съветник от НДСВ, Жени Алексиева, застъпник на Българска социалистическа партия и Дияна Кирова, зам.-председател на секционна избирателна комисия № 103, относно констатирани нарушения в СИК № 103 – с. Дибич.

Последвайте канала на

Novini.bg
927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини