АБВ в Благоевград се разпадна

  • 08 септември 2015 10:07

  • 2444
  • 2
АБВ в Благоевград се разпадна
©

Общинската структура на АБВ - Благоевград се разпадна окончателно след наложената кандидатура на Владимир Елезов за кмет на Областния център. Над 450 активисти напускат солидарни с общинските лидери, адвокатите Спас Велков и Александър Мановски, съобщи Pirinsko.com.

Броени дни след визитата на Георги Първанов, където се декларира безапелационна подкрепа на Елезов "азбукарите" в Благоевград се разграничиха. По-голяма част от напусналите се вливат във формацията "Български път" на проф. Ангел Димов. В ръководството на ПП "Български път" е досегашният издател на вестник „Дума” и председател на дружество „Русофили" Николай Малинов, както и Емил Димитров син на певеца Емил Димитров.

Новата формация дава заявка за победа над "ГМО" проекта на Константин Паскалев с кандидата за кмет Владимир Елезов. Последният мохикан Спас Велков напусна след като в проект-листата бе отредена 3 позиция за него.

Адвокат Мановски показа заявлението си за напускане и посочи като мотив налагането на кандидат-кмет "парашутист" от централата на АБВ в София.

По думите му това е и предателство не само към местното ръководство, но и към гласоподавателите на АБВ в Благоевград.

"За всички е ясно, че следващият кмет на Благоевград ще бъде настоящият Атанас Камбитов, който ще спечели безапелационно още на първи тур с около 60%. Налагането на Елезов за кандидат за кмет и водач на листата е единствено да му бъде гарантирано участието му и в следващия общински съвет. В предходните два мандата, вече 8 години Елезов с нищо не е запомнен", коментира Александър Мановски.
Припомняме, че на предходните избори ПП АБВ имаше над 1700 избиратели в областния град.

Последвайте канала на

2444 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Фори

2015.09.08 | 21:46

2
Закакво им е въобще на АБВ да се явяват на местни избори, след като преди да започнат надпреварата, те се разпаднаха. На народа не им трябват разединени партии.
cvetan

2015.09.08 | 12:48

1
G- n Manovski ako obi4ash obadi mi se na 0888400131 za pozdravlenie, zashtoto ne ste sam.OSHTE 500 4OVEKA OT OBSHTINA BOI4INOVCI SA NA VASHA STRANA.

Добави коментар

Водещи новини